Unga ledare

I Habo Wolley började vi med Unga Ledare hösten 2014 och det blev succé direkt. De unga ledarna får en ledarutbildning och växer i i sina roller successivt. De blir även bra förebilder för de yngre spelarna och klubbens lag vävs samman på ett bra sätt..

3-6 år äldre

Spelare födda 05-06 är unga ledare för de födda 09-10 och de som är födda 09-10 är unga ledare för de födda 13-14 osv.

Många unga ledare varje gång

Det brukar vara 5-8 unga ledare på varje pass, vilket gör att vi i kidsvolleygrupperna ofta har mer än en ledare per tre barn. Med så hög ledartäthet möjliggör man för alla barn att utvecklas och uppmärksammas, både de som har lätt för sig och de som inte gått lika långt framåt.

Mentorer

På varje pass finns en eller två mentorer med för att hjälpa de unga ledarna. Dessa är nödvändigtvis inte själva engagerade som ledare för den grupp som tränar utan har till uppgift att coacha de unga ledarna. De är alltid behjälpliga att svara på frågor eller ingripa ifall det uppstår problem, men problem är något vi hittills varit förskonade från och mentorerna har kunnat fokusera på att utvärdera de unga ledarnas insats.

Fika

Alla som är unga ledare är först ledare ett pass för att direkt efter träna själva. De går ifrån passet när det är 5-10 minuter kvar och äter mellanmål som klubben fixat. Under tiden utvärderas passet tillsammans med mentorerna. I och med att passen är i anslutning till varandra och att det erbjuds mellanmål tar det inte speciellt mycket tid i anspråk att vara ung ledare, något som barnen men framförallt föräldrar värdesätter högt.

Sponsorer

ICA i Habo och Swedbank är särskilda sponsorer för våra Unga ledare. Tack för ert stöd!

 

 

 

 

Unga föreningsledare

Habo Wolley har även under 2021 fått stöd från Sparbanksstiftelsen Alfa för projektet ”Unga föreningsledare” där våra äldre ungdomar fåt möjlighet att bredda sitt engagemang som ledare och även vara med och arrangera cuper, läger och filma/streama events.

Vi hoppas att framöver kunna vidareutveckla detta projekt.