Unga ledare

I Habo Wolley började vi med Unga Ledare hösten 2014 och det blev succé direkt. Efter att ha kapat 20 minuter av träningen för de grupper som var aktuella för att vara unga ledare och introducerat konceptet kunde vi veckan efter dra igång.

2-6 år äldre

Spelare födda 00-01 är unga ledare för de födda 05-06 och de som är födda 02-04 är unga ledare för de födda 07-08. Spelare födda 05-06 är unga ledare för de födda 09-10.

10 unga ledare varje gång

Det brukar vara drygt tio unga ledare på varje pass, vilket gör att vi i kidsvolleygrupperna nu nästan alltid har mer än en ledare per tre barn. Med så hög ledartäthet möjliggör man för alla barn att utvecklas och uppmärksammas, både de som har lätt för sig och de som inte gått lika långt framåt.

Mentorer

På varje pass finns en eller två mentorer med. Dessa är nödvändigtvis inte själva engagerade som ledare för den grupp som tränar utan har till uppgift att coacha de unga ledarna. De är alltid behjälpliga att svara på frågor eller ingripa ifall det uppstår problem, men problem är något vi hittills varit förskonade från och mentorerna har kunnat fokusera på att utvärdera de unga ledarnas insats.

Fika

Alla som är unga ledare är först ledare ett pass för att direkt efter träna själva. De går ifrån passet när det är 5-10 minuter kvar och äter mellanmål som klubben fixat. Under tiden utvärderas passet tillsammans med mentorerna. I och med att passen är i anslutning till varandra och att det erbjuds mellanmål tar det inte speciellt mycket tid i anspråk att vara ung ledare, något som barnen men framförallt föräldrar värdesätter högt.

Månadens unga ledare

Varje månad utses Månadens unga ledare. Priset, i form av en vandringspokal där man får sitt namn ingraverat samt en plakett man får behålla, går till den ledare som utmärkt sig på ett positivt sätt.

Sponsorer

ICA i Habo och Swedbank är särskilda sponsorer för våra Unga ledare. Tack för ert stöd!