Novembercupen 2013

Svenskt rekord i kidsvolley!

För andra året arrangerades Novembercupen för 6-10-åringar i Habo Sporthall. Kidsvolleyn fortsätter att växa och slår nya rekord hela tiden. Det blev denna gång en rekordstor cup – nytt svenskt rekord för en kidsvolleycup! 160 matcher spelades på 12 planer med 48 deltagande lag från 7 klubbar under 3 intensiva timmar!
Se videoklipp från cupen på Svenska Volleybollförbundets hemsida

250 barn och minst lika många vuxna befolkade Habo Sporthall under lördagen!
250 barn och minst lika många vuxna befolkade Habo Sporthall under lördagen!

Kidsvolley är sporten där alla är vinnare. Matcherna spelas på tid och det är ett rasande högt tempo. Fokus är på rörelseglädje, delaktighet och bollkontroll och ingen som är med kan låta bli att dra på smilbanden när man ser alla glada barn. Kidsvolley är helt enkelt världens bästa lagidrott för barn!

Novembercupen 2013

Cupen startade med en gemensam uppvärmning ledd av Lisa Bonving från Nordic Wellness som fick med sig barnen på flera sköna moves. Sedan följde massor av matcher där alla lag fick spela minst sex matcher.

Vi använde alla tre hallarna i Habo Sporthall. I A-hallen spelades Kidsvolley Level 2 på fem planer med 20 lag. I B-hallen spelade de yngsta på fyra planer i Kidsvolley Level 0 och 1 med 13 deltagande lag. I C-hallen var de äldsta lagen och här spelades Kidsvolley Level 3/Volley1000. Spelglädje och glada miner överallt!

Cupen avslutades med den uppskattade prisutdelningen i A-hallen där alla lag fick komma fram på prispallen och ta emot medaljer till tonerna av sin egen valda favoritlåt. Prisutdelare var Elitlagets Jens Persson assisterad av U13-mästarna Filip Bratic och Oliver Eiderhed.

Deltagande föreningar och lag

Habo Wolley – 18 lag
IK Ymer – 2 lag
Floby VK – 8 lag
Falköpings VK – 2 lag
KFUM Jönköping – 6 lag
VK Westan – 7 lag
Team Valla Hjulsbro – 5 lag

Fantastisk utveckling för Kidsvolley

Habo Wolley startade upp satsningen på kidsvolley för två år sedan och det har gåtbättre än någon kunde ha trott och önskat. Från att inte ha haft någon verksamhet alls för barn under 10 år har vi nu 150 barn i verksamheten under 10 år och antalet aktiva i föreningen har ökat från 80 till 220 på två år! Vi har under denna tvåårsperiod också fått ett 40-tal nya ledare i verksamheten vilket är fantastiskt.

Glädjande nog ser utvecklingen likadan ut hos omgivande klubbar som KFUM Jönköping, Floby VK och Linköpingsklubben Team Valla. Volleybollsporten är verkligen på gång igen med en helt ny bas. Det kan vi tacka konceptet Kidsvolley för!

Bilder från cupen kommer att läggas upp på klubbens Facebooksida: www.facebook.com/habowolley

Nästa stora kidsvolleycup i Habo är KIDSVOLLEYFESTIVALEN lördag 5 april. Då siktar vi på att slå nya rekord!

skrivet av Jens Ottosson