Novembercupen 2014

Novembercupen i kidsvolley och Fyrmanna U11 lockade under söndagen hela 53 lag med barn i åldrarna 5-11 år till Habo Sporthall. Det blev en dag full av skratt och glädje – idrott när det är som bäst.

Kidsvolley är spelformen där alla är vinnare. Det är helt anpassat efter vad barn mellan 6-9 år klarar av och tycker är roligt. Det är fullt av rörelse och högt tempo. Bäst av allt är att alla barn får avsluta cupen med att kliva fram på röda mattan, äntra prispallen och ta emot en medalj.

Älskas av barnen
Fyrmanna U11 är spelformen efter kidsvolley som barnen verkligen älskar. De flesta som spelade den klassen var idag mellan 9-11 år gamla. Här är det mer likt vanlig volleyboll och massor av härligt spel med långa bolldueller tack vare de smarta reglerna som passar barn i denna ålder.
På söndagen spelades 165 matcher, med 53 lag, på elva planer, i tre hallar under samma tak under tre intensiva timmar. Snacka om folkfest och tryck. 53 lag på en cup av detta format innebar att vi troligen slog nytt svenskt rekord i deltagande lag på en cup i Kidsvolley/Fyrmanna U11.

Gav verkligen mersmak
Under dagen fick deltagarna vara med om en uppvärmning ledd av instruktörer från Nordic Wellness där alla fick svettas igång rejält. De fick även chansen att ta en idolbild med spelarna i Habo Wolleys elitserielag. Mycket uppskattat och roligt att elitspelarna verkligen bjuder på sig själva.

Se klipp från prisutdelningen: https://www.youtube.com/watch?v=iHlJYuzDErI 

TV-klipp från Jönköpings-Posten: http://www.jonkopingsposten.se/artikel/33871/tv-det-basta-ar-att-fa-vara-med-sina-vanner

Cupen gav verkligen mersmak och på vårsäsongen återkommer arrangörerna med Kidsvolleyfestivalen den 1:a mars med samma upplägg!