10 medaljer på årets beachvolley-SM

Årets beachvolley-SM på Tylösand blev inte riktigt som vanligt med något färre tävlingsklasser och att betydligt avskalat arrangemang då publik inte var tillåtet på stranden. Trots förutsättningarna ska arrangerande BeachTravels och Svenska Volleybollförbundet ha en eloge för väl genomförda tävlingar.

Habo Wolley deltog som vanligt med väldigt många lag i ungdomsklasserna och var även den mest framgångsrika föreningen sett till antal medaljer i dessa klasser. Habolag deltog i alla ungdomsklasser från de allra yngsta i Miniorklassen till U20-SM.

Totalt kammade de rödvita pojkarna och flickorna hem hela 10 SM-medaljer och utöver dessa medaljörer var det många fler lag som gjorde bra insatser i sanden under veckan.

Foto: Robert Boman (alla bilder nedan)

Under de avslutande dagarna på SM-veckan spelades SM för seniorspelare och även där tar sig allt fler av den unga generationen Habospelare sig in och presterar bra resultat. Det är roligt att följa den utvecklingen när ungdomarna tar klivet in och utmanar de mer rutinerade seniorspelarna. I Senior-SM deltog följande Habospelare;

Dam
25:e plats: Line Andersson/Ellen Junelind (KFUM Jönköping)

Herr
9:e plats: Hugo Morency/Theodor Grahn
9:e plats: Algot Danielsson/Robin Råkeberg
17:e plats: Einar Andersson/Gustav Mohlin (Sollentuna VK))

Mix
9:e plats: Moa Morency/Hugo Morency.

Vi gratulerar följande medaljörer i ungdomsklasserna till starka insatser på 2020 års SM i beachvolley:

SM-guld
Pojkar U20: Einar Andersson/Gustav Mohlin (Sollentuna VK)
Flickor U18: Line Andersson/Ellen Junelind (KFUM Jönköping)
Pojkar U15: Ted Zethson/Albin Eiderhed

SM-silver
Pojkar U18: Hugo Morency/Theodor Grahn
Flickor U15: Matilda Tjernqvist/Alicia Vigardtsson

SM-brons
Pojkar U18: Johan Ottosson/Isak Joelsson

Årets mästerskap bjöd på alla väderlekar, från värme, sol och vindstilla till iskyla, halv storm och regn. Utmanande för både spelare och alla andra som följde tävlingarna. Tack både spelare, föräldrar, ledare och funktionärer för årets show på Tylösand!

Flickor U15

Flickor U18

Pojkar U20

Pojkar U18

Pojkar U15

 

Eftersom flera av höstens ungdomsmästerskap i volleyboll nu är inställda så kommer vi fortsätta med beachvolley i ytterligare några veckor innan ungdomslagen snörar på skorna igen för en ny inomhussäsong.