Seger mot Södertelge – nu väntar slutspelet!

Habo vinner sista grundseriematchen på hemmaplan och slutar på en sjätte plats i grundserien. Nu är det äntligen dags för slutspel!
 
Matchen började med att Södertälje hade fina kombinationer i mitten. Det gick undan emellanåt, medans Habo inte fick igång sitt anfallsspel. Habo hade ett bra servetryck och en bra servemottagning men Södertälje kunde vinna första setet ganska enkelt med 20-25.
 
I andra set kom Andreas Brink och Yusuke Kurosowa igång och gjorde flera bra handlingar. Habo ökade på sitt servetryck och Habo kunde vinna andra setet med 25-21. Södertälje hade framgångar i mitten och på sin högerkant, men svårt att avgöra på sin vänsterkant. Habo tog poäng från olika positioner.
 
Det tredje setet innehåll några riktigt långa bollar som var i publikens smak i den princip fullsatta Habo sporthall. Spelnivån ökade ju längre matchen pågick och Habo vann även det tredje setet. I det fjärde setet så var det Alexander Berggren som klev fram och tog hela 9 poäng i det fjärde setet. Habo kunde vinna det fjärde setet och det blev Tiger Tigenrot som kom in slutet av matchen som fick äran att smasha in matchbollen. Värt att kommentera var Habo centrar tog 23 poäng idag.
 
Detta innebär att Habo är klara för för slutspel efter att laget slutar på en sjätte plats och kommer att stå över den första rundan innan de kommer in i slutspelet.
 
Bäste Habospelare blev Yusuke Kurosawa utsedd till med sin 23 poäng och Lars Wilmsen tog 16 poäng. I Södertälje blev deras passare Dimitri Sidoropoulos utsedd till bäste spelare. Flest poäng tog Fabian Randén 16 poäng och Vladan Aleksi tog 13 poäng.
 
Redaktionen bockar och bugar för det laget presterar under ledning av Mathias Morency, Elias Andreasson och Hampus Randén.
 
Nu väntar slutspel och vi går in i detta med stort självförtroende efter två bra avslutande månader i grundserienA,