18 lag på VSS Herr i Borås!

Söndagens upplaga av VSS Herrar i Borås samlade rekordmånga 18 lag. Det är verkligen roligt att se att volleybollen växer underifrån i distriktet. Blir vi såhär många lag framöver så räcker det inte till med en hall per VSS-omgång 🙂 

Vi åkte med tre lag från Habo Wolley; Habo C, Habo U och Habo Be. 

Foto: Torbjörn Gemhed

Habo C – silvermedaljörer

Habo C lyckades allra bäst under dagen och tog sig hela vägen fram till finalen där tyvärr JBC blev alltför tuffa denna gång. Bra jobbat av Aduby, Ala, Humojen, Samer, Salim och Javid.

Spelet i det här gänget har utvecklats enormt den här säsongen och det är kul att se att laget numera prenumererar på topp-placeringar på VSS. 

 

Habo U – bronsmedaljörer

Habo U som helt och hållet består av ungdomsspelare födda 2003-2004 knep turneringens bronspeng efter att ha visat prov på bra spel under dagen. Åtta killar var med idag; Johan, Olle, Isak Joelsson, Isak Junvik, Marcus, Hugo, Gustav och Carl.

Killarna spelade sig fram till semifinal utan att förlora men väl där fick de ge sig mot ett för dagen starkt JBC. Revanschlusten är stor inför kommande drabbningar…

Habo Be som var en blandning av mer rutinerade herrar och våra yngsta spelare i VSS denna gång (födda 2006-2007) förlorade snöpligt första matchen med 23-25 och hamnade därför i B-slutspel. Därefter radades det upp fyra raka segrar och laget tog turneringens 7:e-plats. I laget var följande spelare med; Niclas, Morris, Åqe, Jens P, Jens O, Felix, Elmer, Albin och Axel. Kul att se de unga grabbarna ta sina första kliv in i sexmannavolleyboll. 

JBC – guldlaget

Vi får även passa på att gratulera JBC till segern i denna omgång av VSS. I dagens lag spelade bland annat två legender från klubbens elitserielag i Tompa & Stefan. 

Intresset för att spela volleyboll och VSS är rekordstort och till kommande säsong hoppas vi att några fler lag är sugna på att ta klivet upp i division 2. Kan vi spela även där i sammandragsform så är det säkert fler klubbar som vill ta det klivet i distriktet.