320 aktiva spelare och 75 tränare!

Lite kul statistik så här i påsktider från Habo Wolley…

Vi har blivit fler spelare och ledare i nästan alla åldersklasser födda 2000 och yngre den här säsongen. En aktiv satsning på att sprida kidsvolley i skolorna i Habo och Jönköping tillsammans med en bra verksamhet med många ledare i varje träningsgrupp är några av orsakerna till att vi fortsätter att växa och bli fler. 

 

Aktiva inkl Unga ledareVolleyBompa är grunden
Grunden till hela utvecklingen och motorn är VolleyBompa som är en mycket uppskattad aktivitet för mindre barn och deras föräldrar. Här får både barnen och föräldrarna en god kontakt med föreningen och relationer byggs. Vårt koncept för VolleyBompa har utvecklats ytterligare ett snäpp den gångna säsongen och vi är riktigt stolta över den verksamheten!

 

Ledartäthet

Ökad ledartäthet i de yngre grupperna
Vi har också lyckats väl med vår målsättning att bli alltmer ledartäta framförallt i de yngre årskullarna. Många vuxna ledare har den gångna säsongen kompletterats med ett 30-tal Unga ledare som har gjort en strålande insats som ledare för barn som är 3-5 år yngre än dem själva.

 

Våra Unga ledare har verkligen blivit positiva förebilder för de yngre barnen!

Lag på cuperFler lag på våra cuper!
Våra cuper har också lockat fler deltagande lag än någonsin tidigare. Vi slog i höstas nytt rekord på en kidsvolleycup med hela 53 deltagande lag på Novembercupen och även övriga cuper har varit välbesökta.

 

Nya spelformer för unga spelare
Vi har också varit drivande i att testa nya spelformer och den nya spelformen Fyrmanna level 7 som införs till kommande säsong har vi testat i skarpt läge med sex deltagande lag i samband med Februaricupen.

Nattvolley utvecklingKlasscuper som växer i popularitet
Våra klasscuper fortsätter att växa och hösten 2014 genomfördes den hittills största Nattvolleyn med hela 53 deltagande klasslag i ÅK2-6. Nu i vår har vi också genomfört den första Nattvolleyn för ÅK7-9 och den lockade 21 klasslag. Planen är nu att göra något liknande med beachvolley för högstadiet.

 

Mikasa Challenge och SM-slutspel för våra ungdomslag
Vi har förutom att vi har blivit fler också haft en god sportslig utveckling i våra ungdomslag. Många medaljer har vi samlat på oss under säsongen. Nu väntar Mikasa Challenge för våra lag som spelar Fyrmanna (U11, U13 och U15) och SM-slutspel i U17, U19 och U21. I maj startar sedan planeringen för kommande säsong.

Det är verkligen roligt att vara en del av denna fantastiska utveckling i Habo Wolley!

skrivet av Jens Ottosson