4 centrar, Kalle och en beachlirare åkte till Göteborg

I torsdags åkte Habo Wolleys B-lag till Göteborg för att möta KFUM Göteborg C.

Vi hade på förhand mycket svårt att skrapa ihop folk till denna match eftersom många av de ordinarie spelarna jobbade eller var för unga för att kunna vara iväg så pass sent på en vardag. Efter många om och men lyckades vi trots allt få ihop ett lag. Dock ett lag som återigen ser helt olikt ut något vi tidigare ställt på banan denna säsong.

Vid 17-tiden sätter 4 spelare av mot Göteborg. Joel Nilsson, som numera bor i Göteborg, och Gustav Burman, en kompis till Joel, ansluter till laget väl i Göteborg. Joel har inte spelat volleyboll inomhus sen i våras och Gustav är van vid att ha sand under fötterna och gör här sin första match på hårt golv någonsin. Vi blir försenade från Habo och kommer till hallen bara minuter innan inspike ska sätta igång. Efter en snabb uppvärmning är det så dags att ställa sig på banan. Åqe och Berggren tar centerpositionerna, Joel och Kalle blir vänstrar och Gustav får högerplatsen. Passarpositionen innehas denna dag av mig jag själv Jens Persson. Första set går åt till att få ordning på spelsystemet men tack vare stark serve lyckas vi tillslut knipa matchens första set. Andra set fastnar vi i ett par rotationer där kombinationen av bra servetryck från Göteborg och Jens Persson på passarplats gör att Göteborg ganska enkelt drar ifrån och vinner. I tredje set stabiliseras spelet och vi hittar någon form av system som fungerar, kombinationen av att jag hittar rätt i passen och att vi tar ner våra egna misstag gör att vi vinner tredje set. Detta bär vi sedan med oss in i fjärde set och matchen slutar med vinst 1-3 (16-25,25-18,17-25,20-25).

Dessa härliga 3p gör att Habo tar sig upp på en andra plats i serien. Jag vill framförallt tacka Gustav Burman för en imponerande första insats på inomhusbanan och Joel Nilsson för att han ställer upp när det krisar. Imorgon söndag är det dags för ny match i division 2 då Habo tar emot Trollhättan 17.00 i Habo Sporthall. Detta blir B-lagets sista match innan juluppehållet så ta chansen att komma och heja!

skrivet av Jens Persson