6-0 för Habos damlag i helgen!

Denna helg blev fullspäckad med volleyboll för damlaget då två matcher avverkades, först KFUM Göteborg D borta på lördagen följt av Trollhättan hemma på söndagen. Trots att det tärde på krafterna hos några krassliga spelare i laget så tog vi oss igenom helgen med full pott.

Under lördagseftermiddagen anlände vi till Göteborg där vi skulle möta KFUM Göteborgs D-lag, ett av tre lag som samma klubb har i denna divisionen. Matchbilden blev inte som vi hade väntat oss då Göteborg hade förstärkt sin trupp med några nya spelare. De hade ett extremt oortodoxt spel där de förlitade sig på ett förträffligt försvarsspel vilket skakade oss i början av matchen. Vi förstod att det gällde att vara tålmodiga i anfall och inte försöka sig på för svåra aktioner- till slut så blir det poäng. De två första seten såg likartade ut- jämnt inledningsvis men vi lyckas göra ett ryck under andra halvan och behålla ledningen ända till 25. Det tredje setet blev mer komfortabelt för oss då motståndarlaget inte lyckades hålla uppe sitt försvarsspel på samma sätt som innan. Setsiffrorna blev 3-0 till Habo (25-22, 25-20, 25-15).

Därefter var det bara att ladda om inför morgondagens match mot Trollhättan. Vi hade några spelare som ådragit sig sjukdomar och inte var i toppform under helgen, däribland Sofia Florqvist (som utvecklats något enormt och blivit lagets poänggörare i år) som vilade denna match efter att ha spelat fullt ut trots sjukdom dagen innan. Laguppställningarna såg olika ut mellan varje set men det påverkade inte matchbilden. Detta är roligt att se då det visar att vi har en bredd inom laget och att alla är samspelta med varandra. Det börjar bli tröttsamt att skriva det här men det är vårt grymma serve- och servemottagningsspel som gör den stora skillnaden i matchen. Ytterligare ett glädjeämne är att samspelet mellan passarna (Towe Sjödell och Kajsa Hageberg) och centrarna (Moa Forzelius, Filippa Taxbro och Line Andersson) fungerade väldigt bra vilket resulterade i många poäng från mitten. Det blev en bekväm seger för Habos damer med 3-0 (25-14, 25-19, 25-18).

I och med detta tar vi över serieledningen i Division 2 Västra. Vi får se om det står sig efter tisdagens match mellan tabelltvåan Ymer och Kungälv. Nästa match för damerna är lördagen den 26/1 då vi tar emot KFUM Göteborg B hemma i Habo.

/William Lind, huvudtränare

Tabellen div 2 västra damer

« (Förra nyhet)
(Nästa nyhet) »