61 lag på Kidsvolleyfestivalen – nytt svenskt rekord!

Kidsvolleyfestivalen i Habo Sporthall samlade hela 61 lag från 14 olika klubbar i Habo Sporthall i lördags. Festivalen var en riktig folkfest och årets höjdpunkt för många av kidsen!

Kidsvolley är utvecklat för pojkar och flickor mellan 6 och 9 år. Barnen får svettiga pannor för det är full fart på träningarna och i leken. Spelet har alla de goda ingredienser som finns i volleyboll samtidigt som det är enkelt för att även barn i förskoleålder ska tycka om att spela.

Det finns tre nivåer i kidsvolley, level 1, 2 och 3 där det är kunskaper mer än ålder som styr. I början spelar barnen på level 1, och kan sedan växla upp till högre nivåer efter en tid med lite mer att tänka på i spelet. Efter kidsvolley finns det fyra nivåer av Fyrmanna från Level 4-7. På den här cupen spelas den enklaste formen av fyrmanna, den mycket uppskattade formen ”Level 4”.

DSC_4496GBHabo Wolley har sedan vi startade med VolleyBompa för 3-5-åringar och Kidsvolley för 6-9-åringar för snart fem år sedan gått från 80 aktiva till 400. En fantastiskt utveckling och vi ser nu att volleybollen växer snabbt även i andra klubbar och på andra orter. Viktigt är att verksamheten är helt anpassad efter barnens förmåga och intresse.

Vi spelade i tre hallar under samma tak med totalt 12 planer och under dagen spelades det hela 192 matcher. Spelformerna är Kidsvolley Level 1,2 & 3 samt Fyrmanna Level 4.

Deltagande klubbar på cupen: Gislaveds VK, VK Westan, Hylte/Halmstad Volley, Falköpings VK, Floby VK, KFUM Jönköping, Habo Wolley, Ekängens IF, Motala Frisksportare, Team Valla, Ljungby VK, Warbergs Volleybollförening, VK Bjärke, Växjö VK.

 

Frågor?

Jens Ottosson, Habo Wolley, 0708-986606, jens@miljostrategen.se