Aktiv 30-åring firad under lördagen!

Habo Sporthall med det som nu är A-hallen invigdes 1984 och med denna fick Habos föreningsliv möjlighet att börja starta inomhusverksamheter. Innan dess fanns endast nuvarande B-hallen som inte är en fullmpttshall. Nu finns även C-hallen i anläggningen som sjuder av liv alla dagar i veckan.

Strax efter att A-hallen byggdes startades både handboll, volleyboll och innebandy upp i kommunen i olika föreningar och nu finns en framgångsrik verksamhet inom flera inomhusidrotter. För Habo kommuns idrottsliv kan inte detta bygga överskattas. Det är helt centralt.

image image imageDet var med glädje som Habo Wolley deltog på 30-årsfirande under lördagen. Vi startade dagen med VolleyBompa för 3-5-åringar och denna lockade mer än 40 barn och lika många föräldrar. Efter detta följde prova-på-verksamhet där både Herrlaget och Damlaget var med och marknadsförde volleyboll.

De som var på plats fick prova på att testa sin spänst, vara med på serietävling osv. Ingen klarade riktigt att nå upp till klubbrekordet som innehas av David Sol på 368 cm. Roligt att se halva A-laget från FHIB prova sin spänst…

Efler detta blev det uppvisningsspelat i de olika spelformerna meimaged klubbmedlemmar från PF13 till seniorerna. Vi visade upp spelformer i U11, U13 och Sexmanna.

Inomhusidrotterna är starka idag i Habo kommun och volleybollen växer så det knakar. Kanske kommer vi att få se en utveckling av Habo Sporthall de kommande åren igen?

Grattis på 30-årsdagen från Habo Wolley!

 

« (Förra nyhet)