Alessandro Lodi ny chefstränare i Habo Wolley

Nu är det klart att italienaren Alessandro Lodi tar över som ny chefstränare i Habo Wolley. Alessandro har lång erfarenhet av volleyboll på alla nivåer, från ungdom till absoluta världseliten.

Habo Wolley är mycket glada att kunna presentera en så intressant och välmeriterad tränare som ska fortsätta föra klubben framåt. Samtidigt finns hela förra årets tränarstab kvar, där Martin Andersson tar ett steg tillbaka till assisterande, vilket ger kontinuitet och totalt sett en väldigt stark stab med mycket erfarenhet.

Habo Wolley nu gjort klart med en ny chefstränare inför kommande säsong. Det är den välmeriterade italienaren Alessandro Lodi som med sin erfarenhet och kunskap ska föra laget och klubben framåt.

Alessandro kommer närmast från den polska högstaligan, en av de bästa i Europa, där han var assisterande tränare. Tidigare i karriären har han arbetat med några av de bästa i volleybollvärlden, bland annat som hjälptränare till legendaren Karch Kiraly i det amerikanska damlandslaget.

Habo Wolleys sportchef Andreas Hult är mycket nöjd med den nya tränaren.

  • Alessandro har en intressant bakgrund och en filosofi som passar väl överens med vår vision om hur volleyboll ska spelas och elitverksamhet bedrivas. Vi har dessutom fått väldigt goda referenser från några av världens bästa tränare som tidigare har arbetat med Alessandro, säger han.

Spännande utmaning
Alessandor Lodi säger själv att han ser fram emot att börja arbeta med laget och ta sig an utmaningen att föra Habo Wolley närmre toppen av Elitserien.

  • Jag har arbetat med volleyboll i nästan 20 år och haft möjlighet att lära mig av några av de bästa coacherna i världen. Jag vill använda den kunskap jag har skaffat mig tillsammans med personer som är passionerade och har ambitioner, där passar Habo Wolley väl in.
  • Klubben har ett intressant projekt på gång och en fantastisk ungdomsverksamhet, att få vara en del av det och hjälpa elitlaget på vägen mot toppen är en spännande utmaning.

Alessandro berättar vidare att han vill tillföra en positiv atmosfär och att det är hårt jobb som gäller för alla.

  • Elitlaget kommer att fokusera på teknisk utveckling och effektiva system. Vi ska jobba hårt, på ett smart sätt, och njuta av det vi gör. Det är, enligt min mening, nyckeln till att släppa fram all potential.
  • För klubben kommer jag att finnas tillgänglig med den erfarenhet jag har samlat på mig genom att arbeta i olika länder och på olika nivåer för att kunna bidra till utveckling.

Alessandro bes också beskriva sig själv som tränare.

  • Jag försöker inspirera spelare och visa dem hur mycket de kan förbättras. Jag känner inte Habo Wolleys gamla eller nya spelare än, men trots det vet jag att de kan bli bättre. Om de är hungriga på att lära sig kommer de att vara bättre spelare i slutet av säsongen. Även små detaljer är viktiga. Vad jag gör varje dag som tränare är att påpeka små saker som har stor påverkan.

Utökad tränarstab
Tidigare chefstränaren Martin Andersson tar ett steg tillbaka för att satsa på en civil karriär, men kommer att finnas med som assisterande tränare till Alessandro. Dessutom kommer såväl Per Åkerstedt som Johan Junelind fortsatt att ingå i tränarstaben, en stab sportchefen Andreas Hult tror mycket på.

  • Vi behåller kontinuitet genom att hela förra årets tränarstab finns kvar, samtidigt som vi adderar Alessandros kunskaper och erfarenhet. Det har varit viktigt för oss att hitta en tränare som kan fortsätta på det arbete som inleddes under föregående säsong då vi vill fortsätta vår resa uppåt.
  • Samtalen med Alessandro och personer som känner honom har gett oss en mycket positiv känsla och tillsammans med Martin, Per och Johan kommer vår träning att hålla en hög nivå. Vi tror mycket på den här lösningen och ser fram emot en spännande säsong, avslutar Andreas Hult.

Martin Andersson har varit delaktig i den nya tränarlösningen och kommenterar den såhär.

  • Jag kommer att börja ett nytt civilt jobb och därför avslutar jag mitt uppdrag som chefstränare i klubben. För mig har det dock varit viktigt att hitta en efterträdare som kan fortsätta bygga upp laget, vi tog stora kliv i många delar under förra säsongen och jag är övertygad om att den resan kan fortsätta.
  • Jag har själv haft längre samtal med Alessandro och vi tänker volleyboll och träning på liknande sätt, därför är jag väldigt taggad på att fortsätta arbeta kring laget tillsammans med honom, Per och Johan och jag känner mig övertygad om att vi kommer att ha en väldigt bra säsong i Habo Wolley.
Alessandro Lodi

Alessandro Lodi