Alexander Berggren blir proffs i Schweiz!

Habo Wolley har i dagarna kommit överens med Schweiska Lindaren Volley Luzern om en övergång för profilen Alexander Berggren. Efter fem år i Habo är det alltså dags för BG, som han kallas, att prova på proffslivet. 

Att det blir just Lindaren Volley Luzern som blir nästa klubbadress är knappast en slump. I klubben återfinns Habo Wolleys f.d tränare Alessandro Lodi, likväl som förra årets högerspelare Lars Wilmsen. Laget börjar alltså bli nästintill en habokoloni, så det är kanske inte så konstigt att Sverige och Schweiz ibland blandas ihop när allt kommer omkring.

Redaktionen har naturligtvis tagit sig en pratstund med Alexander innan han beger sig söderut, vilket kommer ske inom en vecka.

Berätta för oss vad det är för chans du har fått!
Jag har fått ett proffskontrakt utomlands i Schweiz. Jag ska spela för laget Lindaren Volley Luzern
Hur känns det att lämna Habo mitt under säsongen?
Det är väldigt blandade känslor att lämna Habo, eftersom jag har bott här sedan 2015. Man kommer sakna volleybollen och jobbet på Nordic Wellness.
Var det ett svårt beslut att ta?
Ja men det måste jag säga! Det har gått bra för mig den senaste tiden med volleyboll. Men så har jag också fått fler och fler klienter på Nordic Wellness där jag jobbar som personlig tränare som jag måste frysa nu tills jag kommer tillbaka. Sedan har jag också en underbar sambo som jag kommer få vara ifrån ett tag.
Vad ser du mest fram emot?
Jag ser fram emot allt! Spela i ett nytt land, spela i ett nytt lag, få Alessandro Lodi som tränare igen, och även få spela och bo tillsammans med Lars Wilmsen!
Har du något att hälsa de Habo-supportrar som kommer sakna dig och din härliga inställning?
Tiden jag haft i Habo har varit underbar! Jag vill tacka alla som hjälpt mig att utvecklas som både spelare och som person! Att man får handskrivna brev hem i brevlådan från medlemmar i klubben efter en stukad fot, eller skadad axel kommer man inte glömma! Tack för all kärlek ni gett mig och ni kan alltid följa mig på sociala medier om vart jag hamnar! Jag önskar Habo Wolley lycka till och ser fram emot att se klubben ta ett SM-Guld i framtiden! Eller vara med själv om det en kommande säsong. OH AH RÖD O VIT!
Eftersom Alexanders nya tränare Alessandro Lodi har ett förflutet i Habo och då även hade Berggren i sin trupp har vi naturligtvis frågat om hans tankar kring nyförvärvet
Jag har känt Berggren sedan min säsong i Habo 2016/2017 och vi har hållit kontakten sporadiskt sedan dess. Nu dök det upp ett behov av en center här och det gläder mig verkligen att ge just honom möjligheten att prova på proffslivet och få den utmaningen som Schweiziska ligan erbjuder. Jag vill också rikta ett tack till Habo Wolley för att vi kunde komma överens såpass fort.
För klubben och laget är det naturligtvis tråkigt att en sådan profilstark och duktig spelare som Alexander försvinner, samtidigt som det är glädjande att Habo Wolley visar att man erbjuder en miljö som skapar möjligheter till proffsliv. Inom kort förväntas en ersättare för Alexander presenteras. Håll utkik på hemsidan och i sociala medier efter nyheter.