Alexander Berggren fortsätter sin satsning i Habo

Alexander Berggren kom till Habo Wolley från IK Ymer inför förra säsongen och gjorde en stark första säsong i Elitserien som center. Nu har han kommit överens med föreningen om en fortsatt satsning i den röda tröjan säsongen 2016-2017!

Alexander är en träningsvillig kille som har alla förutsättningar att kommande säsong växa ut till en riktigt stark elitseriespelare. Under den gångna säsongen tog han stora kliv framåt som spelare och utvecklingskurvan ser bra ut.

 

Fakta
Namn: Alexander Berggren
Moderklubb: IK Ymer
Ålder: 19 år
Längd: 193 cm
Position: Center

 

Vi ställde några frågor till Alexander:

Varför valde du att fortsätta din satsning i Habo?

  • Jag valde att fortsätta i Habo Wolley för det verkar fortfarande vara en bra klubb för mig att fortsätta min elitkarriär.
  • Jag vill också att min satsning ska hamna hos just Habo för jag har blivit mycket varmt välkommen, de har tagit hand om mig mycket väl under min första säsong i elitserien.
  • Jag vill tacka de spelare, tränare och andra personer som hjälpt mig mycket under min utveckling, och det känns inte mer än rätt att stanna minst en säsong till!

Vad tycker du om din utveckling under den gångna säsongen?

  • Min utveckling under denna säsong har ju såklart gått upp och ner, både inom spelet och mentalt. Det var mycket man fick ta in i början och lära sig, det var ju ett helt nytt tänk inom spelet och tempot.
  • Det var vissa delmoment som jag var tvungen att lära mig med en gång medan jag samtidigt ville lära mig andra saker, som t.ex. en bra float serve.
  • Jag kände att min fysik ökade och jag orkade mer och mer vilket gjorde att jag kunde träna mer utan att tappa fokus.

Vad har du för personliga mål med säsongen som kommer?

  • Inför nästa säsong ska jag vara mer förberedd än vad jag var förra året. Först och främst ska jag redan vara fysisk klar så jag kan utvecklas ännu snabbare under försäsongen så jag får mycket speltid.
  • Förra säsongen spelade jag väldigt mycket, delvis för vi behövde spelare så jag fick hoppa in. Så mitt mål är att jag ska hamna i starttruppen innan säsongens slutspel, inte bara för vi behöver spelare, utan att veta om att jag förtjänar det.

Har du något som du vill säga till alla Habofans inför säsongen?

  • Till er här i Habo så vill jag bara säga att det förbereds för en ny och högre satsning för elitlaget. Denna säsong kommer nog bli en höjdare och ett stort steg för Habo!
  • Jag hoppas att ni får en skön sommar som ligger framför er så syns vi!

 

Frågor?

Kontakta Headcoach Martin Andersson, 0768-248888