Alexander Berggren klar för ett år till i Habo Wolley

Första spelare att förlänga kontraktet med Habo Wolley är den Ymerfostrade centern Alexander Berggren. Berggren har haft en kometkarriär i Habo Wolley, och i år är förhoppningarna stora att han ska vara en startspelare.

Alexander Beggren kom till Habo för två år sedan som ett oprövat kort direkt från division 2-spel i Ymer Volley. Efter att direkt kastats in i hetluften och spelat de första matcherna säsongen 15/16 fick Berggren spendera ett år på bänken tills det var dags igen i våras.

När Jens Persson skadade sig fick Berggren chansen från start och visade per omgående hur mycket han utvecklats i Habo Wolley. Efter att ha avslutat elitserien med några riktigt starka insatser hade Berggren plötsligt blivit en attraktiv spelare på transfermarknaden. Sportchef Andreas Hult berättar:
-Ja, Alexander fick bud från flera andra klubbar och därför är vi väldigt nöjda att han valt att fortsätta sin satsning här i Habo. En riktigt bra svensk spelare med hög utvecklingspotential som i princip kan klassas som en egen produkt, det är precis sådana vi vill ha fler av.

Alexander själv har följande att säga om säsongen som komma skall:
-I år är målet att bli en startspelare. Efter två år i elitserien känner jag att tiden är mogen för det. Det ska bli riktigt kul att spela ett år till i Habo.