Alexander Berggren klar för ny säsong i Habo Wolley

Alexander Berggren har skrivit på ett nytt ettårsavtal med Habo Wolley. Därmed blir han den första spelaren att blir klar till nästa säsong, som blir Berggrens fjärde i Habotröjan. 

Alexander Berggren kom till Habo Wolley från IK Ymer direkt efter avslutade gymnasiestudier. Under åren har han transformerats från en talangfull men orutinerad junior till att idag vara en stabil startspelare i elitserien. Klubben har stora förhoppningar att Berggren ska ta ytterligare kliv i utvecklingen och bli en av de mest framstående spelarna i truppen.

Efter tre säsonger i Habo är Berggren numera en av de mest lokala profilerna i elitlaget. Det märks inte minst på hans popularitet på läktaren, där särskilt klubbens yngre förmågor har Berggren som en av sina favoriter.

Redaktionen var naturligtvis nyfikna på huvudpersonens tankar om varför han signat upp för en ny säsong och ställde således några frågor. Först om säsongen som varit
Jag är nöjd med min egna utveckling under säsongen som varit och med laget. Jag hade dock självklart önskat ett annat resultat i slutspelet. Detta var ju min första säsong som startspelare och jag tycker själv att jag hållit en hög nivå.

Vi håller naturligtvis med om att Berggren hållit en hög nivå, och undrar således ifall intresse funnits från andra klubbar.
Jag har fått flera erbjudanden från andra klubbar och vissa lockar mer än andra såklart. Jag har dock inte tagit chansen att förhandla så mycket med klubbarna eftersom lagen som tog kontakt med mig var kvari SM-slutspelet.

Det betyder alltså att toppklubbarna varit intresserade av Berggrens signatur, han berättar här varför det ändå blev Habo
Jag väljer att fortsätta i Habo för jag kommer ha ännu större självförtroende inför nästa säsong och kan ta större ansvar utan att känna lika hög press som jag hade inför denna säsongen. Jag gillar hur klubben ser på framtiden och deras visioner. Jag trivs bra vid sidan om volleybollen, för det är volleyboll där också. Det är volleyboll under vardagen oavsett om du har träning eller match. Habo är ett ställe där du kan ”leva” volleyboll, inte ekonomiskt, utan att man får uppleva turneringar för de yngre och evenemang hit och dit. Det är något som inga andra klubbar kan erbjuda

Vad kan du Habopubliken förvänta sig av Alexander nästa år?
Jag hoppas på att bli en mycket stabilare spelare. Ha en högre högsta nivå, men också ha en bra lägsta nivå. Sedan får vi se hur vårt lag blir för nästa säsong, gamla spelare, nya spelare, det kommer ha en påverkan vilken roll jag kommer att ha.

Slutligen undrar vi också lite om sommarens planer
Under sommaren ska jag spendera mycket tid på Habo Energi Beach Arena. Jag ska jobba för klubben i projektet Bogserlinan fram tills dess att försäsongen börjar i augusti.
.
I och med Alexanders signatur är nu bygget av elitserielaget 2018/2019 påbörjat. Förhoppningsvis ser vi att fler nya spelare blir klara inom kort, håll utkik här på webben för att följa lagbygget.