Alexander Berggren – ny talangfull spelare i Habo

Habo Wolley är glada att kunna presentera ett nyförvärv till elitlaget inför den kommande säsongen. Alexander Berggren är en ung talang från Boråsklubben IK Ymer som nu väljer att satsa vidare hos oss.

Alexander är en träningsvillig kille som har alla förutsättningar att utvecklas till en stark elitseriespelare. Han har redan flyttat till Habo och tränar med laget från och med förra veckan.

Fakta
Namn: Alexander Berggren
Moderklubb: IK Ymer
Ålder: 18 år
Längd: 193 cm

Vi ställde några frågor till Alexander:

Kan du kort beskriva dig själv som person och volleybollspelare?

Jag är en pratglad engagerad ungdom som vill hitta på nya intressen, och försöka utnyttja den tiden man har till det man gillar! Är ofta med kompisar men blir mer volleyboll nu när jag flyttat till Habo.

Som volleyboll spelare tyckte jag center var den absolut roligaste positionen. Vinnarskalle, men försöker ändå vara lugn under spelets gång, även om det inte alltid lyckas!

Vad fick dig att välja att fortsätta din karriär i Habo Wolley?

I min moderklubb IK Ymer så misslyckades vi kvala upp till superettan och hamnade hela vägen ner till div 2. Mitt intresse minskade och hade inga förhoppningar att utvecklas under den perioden. Jag ville gå uppåt medan jag är ”ung”.

När jag skulle ändra klubb stod det mellan Habo eller Falkenberg. Det var ett svårt beslut men i slutändan visade Habo mycket mer intresse att ha mig och jag har hört bra om volleybollen ifrån dom!

Vad är dina förväntningar på säsongen som kommer?

Mina förväntningar under denna säsongen blir att försöka förstå vad som krävs för att spela i elitserien, hitta mina brister, lösa dom och utvecklas bättre med allt inom volleyboll så fort som möjligt!

Jag tror det kommer gå bra, för jag har duktiga medspelare och bra tränare (Martin Andersson) som bryr sig mycket om oss spelare och vår utveckling!

Frågor?

Kontakta Headcoach Martin Andersson, 0768-248888