Alfacupen en succé med 43 lag!

Under söndagen spelades Alfacupen i Habo Sporthall och det bjöds på Kidsvolley level 1-3 samt Fyrmanna level 4. Turneringen lockade i år 43 lag från 10 olika klubbar, varav 15 av lagen var från Habo Wolley. 148 matcher spelades under några intensiva timmar!

Extra roligt att det i år kom lag från två nya klubbar, KFUM Norrköping samt Uno Volley.

Under tre och en halv timme pågick det matcher som spelades på tid. Varje match var 12 minuter och när musiken startar är matchen slut. Efter en kort vila på 2 minuter pausas musiken och nästa match startas, högt tempo med andra ord. Vi körde matcher på 10 planer så trots 43 lag fick alla spela sex eller sju matcher.

Innan matcherna startade var det gemensam uppvärmning för alla barnen i A-hallen. Uppvärmningen ordnades av Ebba Eiderhed samt Magdalena Blomqvist och var riktigt proffsig. Efter denna var barnen varma och redo för att sätta igång med alla sina matcher.

Full fart på uppvärmningen

Under dagen fick vi se på många roliga bolldueller och det var som vanligt extra roligt att se de allra minsta som gjorde sin första turnering. Det är roligt att träna men att spela turnering är något helt annat och man kunde se hur barnen tog stora kliv framåt i utvecklingen bara under dessa få timmar.

Efter turneringen var det dags för prisutdelning och eftersom alla är vinnare i Kidsvolley så fick alla en medalj.

Självklart hade också alla lag fått välja vilken låt som skulle spelas när de sprang fram på röda mattan.

Floby och Habo tackar varandra för en god match

Stort tack till alla som var med och hjälpte till under dagen.

Utan alla föräldrar och unga ledare som ställer upp skulle det inte vara möjligt att arrangera tävlingar som dessa.

Hoppas vi ses igen på nästa turnering!

/Tävlingsledare Johan Samuelsson

 

Foto: Laura Kvarnstrand

 

Sponsor för Alfacupen