Algot Danielsson på utvecklingsläger!

Några gånger per år arrangerar volleybollförbundet utvecklingsläger för de i årskurs 9 som har potential att börja på RIG Falköping. Lägrena anordnas dels för att ge personal på volleybollgymnasiet chansen att göra en rättvisare bedömning, men också för att spelarna ska lära känna varandra, tränarna och Falköping innan en eventuell flytt till Falköping och påbörjan av studier.

Algot Danielsson, nyss hemkommen från Falköping!

Algot Danielsson, nyss hemkommen från Falköping!

Från Habo Wolley har det varit torrt med spelare på dessa läger under de senaste åren, inte sedan de födda 1993 gick i årskurs nio har Habospelare kallats på dessa läger. Under höstlovet har dock Algot Danielsson brutit denna trend och åren framöver ser det onekligen ut som att tämligen många Habospelare kommer få chansen att besöka Falköping genom dessa utvecklingsläger.

Vi tog oss ett snack med Algot efter hans vistelse i Falköping, och vi började med den klassiska sportfrågan:
-Hur känns det?
Bra! Det var väldigt roligt att åka på ett så intensivt läger med mycket träning, bra tränare (Göran Persson, instruktör på RIG samt Erik Sundberg, landslagsspelare), och många bra spelare. Tyvärr blev jag sjuk sista dagen men dagarna tre innan dess hann jag lära mig mycket och tycker att jag utvecklades.
-Hur var nivån på lägret då, var ligger du?-Jag känner att jag ligger någonstans i mitten. Det som skiljer de bästa från mig är att de är lite mer fysiska samt inte slarvar så mycket på enkla grejor. Det är något jag kommer ta med mig hem till Habo, att man aldrig kan slarva utan alltid måste göra allt med fullt fokus. Sen får man tänka på att de 3-4 allra bästa var med 99-landslaget som spelade Nordiska mästerskapet, och vi var ändå 14 deltagare på lägret. Så konkurrensen om platserna på RIG är hög.
-Känns RIG som något för dig då?
Ja jag ska skicka in ansökan nu så jag inte glömmer bort det! Sen får man se hur det går på uttagningarna, jag hoppas såklart att jag kommer in.

Vi önskar Algot all lycka till på intagningarna, och hoppas att han kallas till fler läger under året. Naturligtvis hoppas vi också att Algot är början på en ny trend med Habospelare som får visa sina färdigheter på svensk volleybolls riksträningscentrum!