Alla nationella ungdomsmästerskap är inställda

Vi kan nu tyvärr meddela att samtliga nationella ungdomsmästerskap under våren 2020 är inställda pga Coronavirusets framfart!

Detta är givetvis mycket tråkigt, men något annat beslut var inte att vänta med tanke på det som händer i Sverige och vår omvärld just nu.

Träningarna fortsätter

Vi kommer att fortsätta träna med våra ungdomsgrupper så länge som detta rekommenderas och kanske kan vi framöver starta beachvolleysäsongen tidigare än vanligt. 

Läs mer om våra fortsatta träningar här: http://www.habowolley.se/nyheter/volleybolltraningen-fortsatter/

 

INSTÄLLDA UNGDOMSMÄSTERSKAP

Här kommer information om vad som just nu gäller för de olika nationella ungdomsmästeskap som skulle ha spelats under våren 2020:

Mikasa Challenge

Svenska Volleybollförbundet har i samråd med arrangören beslutat att skjuta upp 2020 års upplaga av Mikasa Challenge i Örebro från 1-3 maj till 18-20 september.

Tävlingen är för spelare födda 2006 (2005 i Level 7) och yngre. Förhoppningsvis blir det en härlig start på volleybollsäsongen 2020/21 för vår ungdomsrörelse.

Habo Wolley kommer att gå ut med en ny inbjudan att anmäla sig till alla ungdomar födda 2005 och yngre när detaljer om turneringen finns tillgängliga.

U16-mästerskapen

Svenska Volleybollförbundet har i samråd med arrangören Falköpings VK beslutat att ställa in U16-Mästerskapet, som var planerat att avgöras i Falköping 18-19 april.

Parterna undersöker tillsammans möjligheten att arrangera tävlingen senare under året.

U18-SM

Svenska Volleybollförbundet har i samråd med arrangören Habo Wolley och KFUM Jönköping beslutat att ställa in U18-SM, som var planerat att avgöras i Jönköping 16-17 maj. Detta innebär även att kvalspelet som planerades att genomföras 25-26 april är inställt. 

Vi undersöker tillsammans med KFUM Jönköping, SVBF och Jönköpings kommun möjligheten att arrangera tävlingen senare under året.

U20-SM

Svenska Volleybollförbundet har i samråd med arrangören Södertelge VBK beslutat att ställa in U20-SM, som var planerat att avgöras i Södertelge 9-10 maj.

Parterna undersöker tillsammans möjligheten att arrangera tävlingen senare under året.

Aktuell info från SVBF angående Coronaviruset

Info från SVBF med anledning av Coronaviruset kommer löpande här:https://www.volleyboll.se/Svenskvolleyboll/Nyheter/Informationmedanledningavcoronautbrottet