Almir Ljutovac – svensk mästare!

Almir Ljutovac är uppvuxen i Habo och volleybollfostrad i Habo Wolley. han var under flera år en viktig kugge i Habos elitserielag där han hade en nyckelroll som libero i laget. 

Sedan tre år tillbaka spelar Almir i Falkenbergs VBK och i veckan vann han SM-guld i volleyboll. Habo Wolley vill självklart gratulera till SM-guldet!

 

Vi passade också på att ställa några korta frågor till Almir!

 

Hur känns det att vara Svensk Mästare?

–       Det är fantastiskt roligt!

–       Man går bara runt och njuter och allt känns bara härligt.

–       Jag har flera gånger tänkt tillbaka på min karriär och alla de timmar man lagt ner på träning i Habo Sporthall och Falkhallen och det har inte ALLTID varit roligt men idag är det SÅ värt det!

 

Vad avgjorde till er fördel i årets SM-slutspel?

–       Först och främst tror jag att vi helt enkelt har den bästa truppen!

–       Vi har tränat otroligt hårt sedan i somras både på planen och i gymmet. På grund av den hårda gym-träningen kunde vi inte alltid prestera på topp under säsongen då vi förmodligen varit lite ”nertränade” men lagom till finalerna känns det som att precis alla i laget prickat formen.

–       Kvalitén på träningarna har varit grymt bra under slutpelet.

 

Hur har säsongen gått för din del?

–       Det låter kanske konstigt eftersom det är första gången som jag inte startat alla matcher under en säsong  men jag tror ändå att denna säsongen har varit min bästa.

–       Mycket tack vare den stenhårda konkurrensen med Johan Eriksson som varit riktigt bra, inte minst under slutspelet.

 

Hur mycket tränar ni per vecka?

–       MYCKET!

–       Vi har tränat boll 3h om dagen måndag-fredag. Utöver det ligger gympassen.

–       Dessutom tränar vi alltid på matchdagen innan match.

–       Många röda dagar kring jul och liknande har också spenderats i Falkhallen.

 

Har du några tips till alla Habo Wolleys ungdomsspelare som vill ta SM-guld i framtiden?

–       Det går inte att undvika det självklara tipset att, träna mycket!

–       Sedan räcker det inte att bara ”vara” på träningen utan verkligen ta chansen att utvecklas under träningspasset.

–       Det är dessutom alltid nyttigt att lyssna på dina tränares tips. Jag har haft många duktiga tränare genom åren som jag lyssnat på och sedan byggt min egna teori om hur volleyboll spelas på bästa sätt.

 

6. Hur ser dina planer ut för framtiden?

–       Just nu har jag inte lagt några som helst tankar på framtiden, faktiskt jag vet inte mer än att jag ska spela en hel del Beachvolley i sommar.

1896785_654999928347_7068250781847840804_n