Amerikansk poängmaskin till Habo Wolley

Habo Wolley fortsätter att bygga en intressant trupp till kommande säsong. Det senaste nyförvärvet heter Roy Powell, kommer från USA och är tänkt att producera många poäng från högerkanten.

Roy Powell är det senaste tillskottet i Habo Wolleys lagbygge. Amerikanen är 24 år, kommer närmast från spel i den amerikanska collegeligan och är tänkt att fylla luckan efter Joren Zeeman på högerkanten.
– Det är ont om svenska högerspikers och vi insåg ganska snabbt att vi var tvungna att vända blicken utomlands för att fylla den positionen. När vi gjorde klart med Alessandro Lodi som ny tränare var han tydlig med att Powell var en spelare han gärna ville ha in i laget och han fyller även ett behov vi har i laget, säger Habo Wolleys sportchef Andreas Hult.

Bidrar på flera sätt
Powell har tidigare representerat California Baptist University där han har spelat såväl höger- som vänsterspiker. Hans nya tränare Alessandro Lodi har bra koll på honom och beskriver en spelare som kommer passa väl in i laget.
– Han är en väldigt fysisk spelare som kommer att kunna bidra med såväl bra spel som bra inställning. Dessutom kan han spela på både höger- och vänsterkanten och jag är säker på att han kommer att vara en stark ledare och perfekt lagkamrat.

Viktig spelare
Habo Wolley lägger stor vikt vid inställningen och ambitionen hos sina spelare och även där är Powell en spelare som passar väl in.
– Roy är väldigt motiverad och villig att utvecklas och det är mycket viktigt för oss då vi vill vara ett lag som blir bättre och bättre ju längre säsongen pågår, berättar Alessandro Lodi vidare.

”Jag kan utvecklas tillsammans med klubben”
I en kommentar säger Roy Powell själv att han längtar efter att se vad den kommande säsongen har att erbjuda, såväl på som vid sidan av planen.
– Jag ser fram emot att börja ett nytt kapitel av mitt liv i ett så vackert land. Jag är säker på att jag kan utvecklas tillsammans med klubben och jag är ivrig att se vad framtiden i Habo har att erbjuda.

Namn: Roy Powell
Ålder: 24 år
Längd: 198 cm
Position: Höger- och vänsterspiker
College: California Baptist University