Andra förlusten på bortaplan

Den andra oktober var det återigen en ny bortamatch för Habo Wolley. Denna gång gästade laget Vingåker Volleybollklubb (VVK) med en högljudd publik som stöttade sitt hemmalag för fulla muggar! Habos kommer med ett ungt lag med bland annat Gustav Hellström som gjorde elitseriedebut.

Lagets stjärnspelare Matthew Passalent var fortfarande skadad, efter förra veckans bortamatch mot Uppsala och Algot Danielsson tog därför Passalents position i matchen mot VVK. På pappret innan matchen var Vingåker favoriter och det bevisar laget denna lördag.

Habo Wolley började men bra i blocken och hade en hög energi, men kämpade i sin mottagning av VVK:s serve. Hemmalaget servade i ett för högt tempo och Filip Mokelainen, William Wymark och Hugo Morency fick bekänna färg. Vingåker söker mest Wymark och Morency i sin serve. Det går för fort i första set och det rinner i väg 16–25!

Andra set var jämnare och mottagningen har förbättrats för bortalaget, men Habo hade behövt serva mer aggressivt för att vinna setet och Vingåker var fortfarande steget före. Habo fick jaga länge innan de tog ledningen. Efter mycket motvind tog bortalaget ledningen 17–16 genom en vassa servar av Filip Bratic och poängen avslutades av Hugo. Det var en klar förbättring för Habo och laget jobbade i rätt riktning. Isak Joelsson byttes in i slutet av setet. Habo vann en otroligt viktig poäng vid 24-lika, men lyckades inte ta vara på setbollen och förlorade 25–27. Vingåkers Dardan Lushtaku var en nyckelspelare för VVK i andra set. Framför allt var VVK bättre än bortalaget på de viktiga bollarna.

Tredje set började med att Robin Hedman flyttade från center till höger. Carl Larsson tog centern tillsammans med Alexander Berggren. Vingåker fortsatte att ta ett tidigt grepp i matchen och Habo lyckas osannolikt att vända på setet 2–6 till 10–7. Bortalaget hade vid detta tillfälle sitt först övertag i ett set. Hedman höll undan till 13–10. Habo tappade sitt övertag vid 14–15, där ett servemisstag och en missad smash var bidragande orsaker. Bortalaget hämtade sig och tog tillbaka övertaget 19–15 och vände till 20–23. Det blev en spännande avslutning på tredje set, Habo var kyligast och lyckades vinna med tillräcklig marginal 25–22.

Fjärde set började lite som tredje set och Habo låg i brygga vid 3–6 och kom återigen tillbaka till 6–7. En servemiss och ett långt poäng som bortalaget förlorade gjorde att Habo tappade sitt självförtroende och setet började rinna i väg igen vid 6–10. Larsson avgjorde ett poäng vid 5–10 och bland annat Wymark gjorde en härlig poäng och gav bortalaget vind i sina segel till 7–11. Joelsson byttes in och fortsatte att kämpa i uppförsbacke. Serven blev en stor avgörande faktor i detta set och det rann från denna punkt i väg igen för fort. Habo förlorade 18–25 och Larsson utmärkte sig positivt i detta set.

Vi har pratat med tränaren Andrew McWilliam och så här kommenterade han matchen direkt efteråt.

  • Jag tycker vår defensiv var bättre idag och blockade mycket bättre än förra veckan. Det var också roligt att se att alla i laget bidrog så gott de kunde idag och att alla som åkte med idag fick chansen att spela.
  • Säsongen är lång och ”Matt” (Matthew Passalent) är skadad och skador kan ske. Men det är viktigt att alla i laget drar sitt strå till stacken. Därför hoppas vi att ”Matt” kommer tillbaka snart, för vi behöver alla spelare i bra form om vi ska göra en lyckad Elitserie i år!

Överlag gör Habo Wolley en bättre match än förra veckan och tar med sig ett set in i nästa match i Elitserien. Matchens lirare blev Algot Danielsson för Habo och Dardan Lushtakus för Vingåker. Algot Danielsson vann flest poäng, följt av Alexander Berggren och Hugo Morency som båda stod för 8 poäng. Nästa match är på torsdag mot Floby.

Text: Eric Löf
Foto: Torbjörn Gemhed