Andra förlusten på fyra dagar för Habo Wolley!

Ytterligare en 3-1 förlust för ett sjukdomsdrabbat Habo Wolley i bortamach mot Örkelljunga.  En tuff vecka med flera sjuka spelare hjälpte knappast förberedelserna inför mötet med Örkelljunga, som fick med sig tre poäng från kvällens match.

Trots en frånvarande Jens Persson, som är hemma p.g.a. sjukdom, öppnar Habo starkt och går direkt upp till 0-5. Örkelljunga, som har det kämpigt i servemottagningslinjen, jobbar sig dock tillbaka och Habos försprång försvinner något. Jakob Molin och Roy Powell slår dock in ett par bollar var, och snart är Habo uppe i försprång 14-18 återigen. Örkelljunga bestämmer sig här för att lägga i en växel till, och Habo får svårt att ta poäng. Med mycket stabilt block- och försvarsspel tar Örkelljunga hela sju poäng i rad(!) och leder hela vägen till setseger med 25-21.

Habo öppnar även andra set starkt och tar ledning med 9-14. Två serveess av Jakob Molin och ett blockspel som börjar klaffa för Habo gör att ledningen hålls, trots att Örkelljungas anfallare gör sitt jobb effektivt.  Vid 18-22 behöver Habo inte anstränga nämnvärt då Örkelljunga presterar tre egna misstag, och Habo vinner med 20-25.

I tredje set är det istället Örkelljunga som tar kommandot från början. Tomas Vilimas är skrämmande effektiv på sin högerkant och nu när Örkelljungas servemottagning fungerar får centern Trent O`Dea många pass.  Trots att Habo så småningom får ordning på sin Side-Out så minskar inte ledningen som Örkelljunga skaffat sig tidigt. Trots goda insatser i försvar kommer inte Habo ikapp, och Örkelljunga vinner med 25-19.

I fjärde set fortsätter Örkelljunga spela stabilare och stabilare. Vid 16-10 ser läget mycket svårt ut för Habo, men kantanfallarna håller Habo kvar i matchen och Örkelljungas försprång krymper plötsligt till 20-19. Habos flyt tar dock slut i form av en servemiss, och trots ett blockpoäng från Jakob Molin så kommer Habo aldrig ikapp. Örkelljunga vinner fjärde set med 25-22.

Coach Alessandros kommentarer:
Man behöver verkligen göra en riktigt bra insats för att hålla sig på jämna steg med Örkelljunga. Det kan ibland kännas lite som David mot Goliat. Örkelljungas passare ändrar matchbilden helt och hållet, och trots att vi hade bra utdelning i serven så kan han leverera perfekta bollar till sina väldigt kompetenta och starka anfallare. Med erfarenheter som både spelare och tränare vet jag hur mycket svårare en sådan passare kan göra det för motståndarna.

Det var synd att vi inte kunde prestera lite bättre i första set där vi tappar en stor ledning, men vi har vissa svagheter och någon gång kommer de ”komma fram”. Jag tycker faktiskt att det är bra gjort av oss att hålla relativt jämna steg med ett lag som Örkelljunga, som har ett väldigt djup i sin spelartrupp. Det är dock tråkigt att förlora, givetvis.

Matchfakta: Örkelljungas Volleybollklubb – Habo Wolley: 3-1 (25-21, 20-25, 25-19, 25-22)
Foto: Torbjörn Gemhed