Anna Ottosson: En av våra fantastiska Unga Ledare

Nu under våren kommer ni få chansen att lära känna ett gäng av våra övergrymma Unga Ledare. Det blir en serie intervjuer med Unga Ledare från massa olika grupper. Först ut är Anna Ottosson, 13 år.

Inom Habo Wolley har alla grupper från 13 – 6 år Unga Ledare som hjälper de vuxna ledarna under träningarna. Det gör träningarna roligare och bättre för barnen samtidigt som det blir enklare för ledarna när de är flera, en riktig win-win. Unga Ledare kan man bli först när man börjar åk 4, med vissa undantag, då man börjar hjälpa de som är ca 4 år yngre än en själv. I början är det visa övningar, vara med i övningarna och vara grymma förebilder som är fokus nr 1. När man börjar skaffa sig mer erfarenhet får de mer och mer ansvar. Allt från att driva egna övningar till att ibland planera och hålla träningarna på egen hand är sånt som de får lära sig under åren som Unga Ledare. Det är riktigt roligt att vara Ung Ledare och de får på köpet en grym ledarutbildning.

Vissa Unga Ledare får även möjlighet att på egen hand hålla träningar varje vecka. Ett sådant exempel är den just precis den person som vi ska lära känna lite bättre här idag. Anna Ottosson är ledare för Skolvolleyn på Dalvik i Jönköping och tillsammans med några klubbkompisar håller hon i den träningen på egen hand varje vecka. Ett stort ansvar som hon bara tycker är roligt.

Anna har spelat volleyboll i Habo Wolley sedan hon var 4 år gammal, då hon började på Volleybompa. Säkerligen hade hon redan då haft mycket bollkontakt i och med att hon ingår i en riktig volleybollfamilj. Anna går i åk 6 på Hisingstorpskolan och utöver volleybollen tränar hon bland annat också gymnastik.

 

På träningarna på Dalvik har hon för det mesta också hjälp av Axel Åkerstedt, Frida Ottosson, Esther Einarsson och Arthur Taxbro. De kommer tillsammans överens om vad de ska hitta på träningarna och kör lekar, teknikövningar och matchspel. Barnens favoriter är inte helt oväntat slagboll och paradis. De brukar vara 6-8 st barn som alla går på lågstadiet. Anna har svårt att komma fram till vad som är roligast med att vara ledare, allt är roligt, men landar någonstans tillslut att allt är roligt eftersom man får vara med och bestämma och påverka vad som ska göras. Hon tycker inte heller att det är något som är supersvårt även om ibland kan bli lite krävande om barnen springer runt och inte lyssnar och att hålla deras fokus uppe. Saker som är tufft för vilken erfaren tränar som helst.

Anna tycker själv att det är roligast att spela match och att åka på turneringar där stora Miksasa Challenge i Örebro är absoluta favoriten. Hon har lite testat på att vara coach för lag under kidsvolleyturneringar och vill gärna fortsätta testa det mer i framtiden. Hon ser väldigt positivt på sin ledarroll i framtiden och vill gärna fortsätta på olika sätt.

Anna Ottosson är en av våra grymma Unga Ledare som jag nu hoppas ni har lite mer koll på. Under veckorna som kommer blir det fler inblickar i det arbete som våra Unga Ledare gör varje vecka.

 

Skrivet av
Jens Persson