Ännu en serieledare på besök

Efter förra veckans match mot serieledaren kommer nu en ny serieledare på besök. Denna gång är det Hylte/Halmstad som efter en imponerande 3-0-seger mot Falkenberg i torsdags har tagit sig upp i serietopp. Det blir ännu en svår och rolig utmaning för oss och vi kommer att behöva spela på topp för att kunna rå på Hylte, men förhoppningsvis lärde vi oss en del av förra veckans match där vi var inblandade i två högkvalitativa set, dock utan att riktigt kunna knyta ihop säcken den gången. Imorgon vill jag se att vi återigen kommer upp i den nivån, men gör ytterligare några saker bättre för att kunna vinna set.

Morgondagens motståndare har blandat resultaten på slutet, men visade som sagt i torsdags att man nu är i riktigt bra form. Framförallt är det högerspikern Alexandro Luna har varit väldigt svårstoppad på slutet och där har vi en spännande utmaning att ta oss an. Dessutom har de förstärkt truppen med en ny passare i form av Omar Rivera från Puerto Rico, samt Anton Tegenrot som har återkommit från proffslivet och värmen på Cypern. Framförallt Anton kommer att vara ett stort lyft för dem då han, enligt många, är Sverige bästa libero och förutom att skänka stabilitet i mottagningen även brukar bjuda på spektakulära räddningar.

För vår egen del har vi nu haft en vecka utan match som borde ha inneburit en bra period att träna, tyvärr har vi störts av skador och sjukdomar vilket har satt lite käppar i hjulet. Vi har ändå kunnat jobba på en del detaljer i vårt spel som jag hoppas ska vara bättre i morgondagens match. Till matchen ska även alla vara i speldugligt skick.

Matchen spelas kl. 16.00 i Habo Sporthall. Väl mött där!

/Coach Lillis