Äntligen dags för slutspel

När man börjar träna i augusti känns slutspel långt borta, men det är ändå dit man siktar. Det är då det riktigt roliga börjar, det är då det gäller som mest och det är då alla träningstimmar man lägger ner ska ge resultat. Nu är vi äntligen framme vid tidpunkten man som spelare och ledare längtar efter. Slutspel!

Senast det spelades slutspelsvolleyboll i Habo Sporthall var 24:e mars 2014, men ikväll är det alltså äntligen dags igen. När årets kvartsfinal rullar igång är det välbekant motstånd på andra sidan nätet, som så många gånger tidigare är det Falkenberg som ska försöka betvingas.

Årets upplaga av Falkenberg må vara något mindre till antalet än brukligt, men jag skulle vilja påstå att det är det bästa lag de har ställt på banan på flera år. Ledda av landslagspassaren Dardan Lushtaku och poängproducerande lagkaptenen Darryl Shank är de en svår uppgift för alla lag i serien och vi har en härlig utmaning framför oss. Coach Patrick Aparicio har fått sitt lag att prestera på topp när det gällt som mest under säsongen, en klar seger i GP samt en imponerande sista vecka av grundserien när de slog övriga tre lag bland topp fyra, alla med 3-1, och bärgade seriesegern.

När vi nu går in i slutspelet gör vi det med allt att vinna. Falkenberg är givetvis favoriter i serien, men kan vi nå vår fulla potential vet vi att vi är jobbiga att möta. Ska vi lyckas med det gäller det att vi spelar med stort tålamod, tro på oss själva samt en riktig fighterinställning. I så fall kommer det att bjudas på bra volleyboll och härlig underhållning ikväll och jag hoppas att ni är många som kommer och stöttar oss!

Matchen spelas kl. 19.00 i Habo Sporthall. Väl mött där!

/Coach Lillis