Årets första förlust

Tyvärr kom Habo Wolleys första förlust för året på onsdagskvällen när Falkenberg var på besök. Hemmalaget lyckades inte komma upp i en bra nivå i de första två seten som enkelt gick till gästerna. Tredje och fjärde set är jämnare, men tillslut var Falkenberg det starkaste laget och vann med siffrorna 1-3 (21-25, 21-25, 25-22, 21-25).

Matchen inleds jämnt men oftast med Falkenberg någon poäng före. Hemmalaget har problem i sin servemottagning och därefter också svårt att döda bollen. Resultatet blir ett frustrerat lag som inte kommer upp i den nivå vi har sett de senaste matcherna. Falkenberg skaffar sig i mitten av setet en fyrapopängsledning, och även om Habo knaprar in flera gånger och är så nära som en poäng efter, så kommer man aldrig ifatt. Setet går tillslut till bortalaget med siffrorna 25-21.

Andra set är liknande det första, även om Habos servemottagning är bättre. Svårigheter att vinna bollen i anfall leder till frustrerade hemmaspelare som inte hittar lösningar på problem. Samtidigt spelar Falkenberg stabilt och ett bra försvarsspel. Resultatmässigt svänger setet fram och tillbaka, som mest har laget från Halland en ledning med sex poäng, men Habo är återigen så nära som en poäng bakom, dock utan att komma ikapp helt. Falkenberg gör återigen ett ryck i slutet och vinner även detta set med 25-21.

I tredje set visar Habo upp ett bättre spel, anfallsspelet skördar större framgångar och fokus ligger på rätt saker. Dessutom börjar några blockpoäng trilla in. Även detta set är jämt och ledningen böljar fram och tillbaka, men på slutet är hemmalaget starkare och vinner med 25-22.

Fjärde set börjar dåligt för hemmalaget men sedan vänder man till ledning 8-6. Därefter är det Falkenbergs tur att vända på steken och här har Habo en riktigt tung period anfallsmässigt när man inte kan döda bollen, utan allt som oftast bjuder Falkenberg på blockpoäng. Matchen ska dock återigen svänga och Habo tar sig tillbaka in i matchen. Det är jämnt till 18 lika, därefter tar gästerna hand om taktpinnen och seglar iväg till ännu en setvinst med 25-21 och seger med 3-1 i set.

 

Joren Zeeman vald till bästa Habospelare mot Falkenberg. Foto: Bosse Svensson

Joren Zeeman vald till bästa Habospelare mot Falkenberg.
Foto: Bosse Svensson

Coachens reflektioner:
Idag är jag besviken på vårt uppträdande de första två seten. Vi anser oss han en bra chans på ett bra resultat och när Falkenberg, väldigt rimligt, bjuder hårt motstånd blir vi frustrerade och fokus hamnar på fel saker. I tredje och fjärde set ser vi en förbättring på den punkten, men spelmässigt kommer vi inte upp i nivå idag. Jag kan ta att vi förlorar mot ett bättre lag, men idag ger vi oss själva inte ens chansen genom att bjuda bort de två första seten och det är inte ok.

Spelarmässigt tycker jag att Joren Zeeman gör en helt ok debut, lite trevande till en början men ju längre matchen lider hittar han och Arvid varandra allt bättre och han stannar tillslut på 20 poäng. Alexander Berggren och Oscar Hult gör bra inhopp, i övrigt är det ingen spelare som kommer upp i en bra nivå.

Nu blir det tillbaka till träningsplanen och jobba på de speldelar som fungerar mindre bra för tillfället och sen har vi en chans att ta revansch på oss själva på onsdag nästa vecka då vi tar emot RIG Falköping på hemmaplan.

Bästa poängplockare i Habo:
Joren Zeeman, 20 p
Beau Graham, 10 p

Bästa poängplockare i FVBK:
Tobias Persson, 18 p
Arno Slipc, 15 p