Årets sista match hemma mot Örkelljunga

På lördag tar Habo Wolley emot Örkelljunga på hemmaplan i Habo Sporthall. Lagen möttes i Skåne för bara några veckor sedan men då avgick ÖVK med segern när Habo inte alls kom upp i nivå, således är det ett revanschsuget Habo som ställer upp i hemmaborgen. 

Medan Habo inte alls har gått så bra som många förväntade sig den här säsongen är Örkelljunga raka motsatsen. ÖVK var inför säsongen nederlagstippat då de tappat flera tongivande spelare, men ledda av framförallt passaren Alfred Brink, trotjänaren Tomasz Vilimas och landslagsliberon Joel Andersson som i ÖVK vikarierar med den äran som vänsterspiker har laget överträffat alla förväntningar och kvalificerat sig till Gran Prix. Nu har de dessutom förstärkt truppen ordentligt med Faeez Alloush, tidigare spelande tränare i Lunds VK, så det blir en hård nöt att knäcka för Habokillarna.

Habo gjorde ett riktigt bottennapp i Lund förra veckan men laget har under hela säsongen varit väsentligt starkare på hemmaplan är borta. En bidragande orsak till att laget presterar bättre hemma är definitivt Habopubliken, som alltid levererar härlig stämning. Så har du inte sett en match än i år är det här alltså sista chansen på hela decenniet, det vill du väl inte missa?

Habo Wolley vs. Örkelljunga VK
Lördag 14e december 16:00
Habo Sporthall