Aron Österström är Månadens Unga Ledare

Unga Ledare har kommit att bli en enormt viktig del av vår verksamhet. De har många funktioner i föreningen. De hjälper till som hjälptränare, de är förebilder och ett gäng av dem håller även i egna grupper. En av dessa prisas extra för sin insats och uppmärksammas idag med utmärkelsen för Månadens Unga Ledare i september.

Aron Österström har nyss börjat årkurs 8 men har varit med som Ung Ledare länge. Sen början av terminen håller han tillsammans med en annan Ung Ledare, Ebba Hörberg, på egen hand Skolvolleyn på Dalviksskolan. Under sommarens Beachskola var han också en viktig del och fick mängder av beröm från flera håll.

Han tilldelas Månadens Unga Ledare för september med följande motivering: ”För att på ett moget och bra sätt varit en enorm tillgång i många delar av klubbens verksamhet. Aron har trots sin ringa ålder gång på gång visat förnuft och eftertanke i det han tar sig an. Han är en ledare som Habo Wolley ska vara väldigt glad och stolt över!” 

I vanlig ordning hade vi några frågor till vinnaren och här är Arons svar.

Vad är det bästa med att vara Ung Ledare?
– Jag tycker att det bästa med att vara ung ledare är att jag får ta mycket ansvar men också att introducera barn till volleybollen. Dessutom är det mycket kul!

Har du gått några speciella utbildningar och tycker du att du har lärt dig något där?
– Ja, jag har gått dom utbildningar som klubben erbjudit oss unga ledare och de har varit mycket till hjälp. Jag har också varit med som instruktör för Arvid Haag och lärt ut andra klubbar kidsvolley, där har jag också lärt mig mycket.

Vad tycker du är svårast med att vara Ung Ledare?
– Ibland kan det vara svårt att variera träningarna med olika övningar.

Du och Ebba Hörberg har ju nu tillsammans tagit över Skolvolley på Dalviksskolan, hur känns det att hålla i en egen grupp?
– Det är väldigt roligt att ta hand om gruppen på Dalviksskolan dessutom är barnen väldigt duktiga och lär sig snabbt.

Gratulera gärna Aron när ni ser honom, han är en mycket värdig vinnare!

skrivet av
Jens Persson