Arvid Haag stannar i Habo Wolley

Nu är nästa viktiga pusselbit på plats för Habo Wolley. Förra säsongens förstepassare Arvid Haag har valt att skriva på ett nytt kontrakt som sträcker sig över kommande säsong. Passaren gjorde stora framsteg under föregående säsong och klubbens tro och förhoppning är att den utvecklingskurvan fortsätter.

Efter gårdagens värvning av Linus Ekstrand knyter nu Habo Wolley upp nästa viktiga spelare, passaren Arvid Haag. Arvid är en egen produkt som förra säsongen tog ett stort ansvar som förstepassare och hade en fin utvecklingskurva under säsongen.
– Ännu en viktig pusselbit är på plats och det känns väldigt bra. Arvid är en ung, träningsvillig spelare som dessutom är en egen produkt, precis den typen av spelare vi vill ha, säger sportchefen Andreas Hult.

”Känns väldigt intressant”
Vid sidan av sin spelarkarriär arbetar Arvid Haag för Habo Wolley, han säger i en kommentar att det därför aldrig var aktuellt med något annat än att fortsätta i laget.
– Det föll sig naturligt att fortsätta i laget. Dessutom gör några spännande tillskott samt vår nya tränare att det känns väldigt intressant inför kommande säsongen. Vi började en spännande resa förra året och det ska bli kul att fortsätta den, säger Arvid Haag.

Vad som är målet inför den kommande säsongen är självklart enligt Arvid Haag.
– Vi ska etablera oss högre upp i Elitserien och utmana alla lag. Vi visade förra året att vi inte var så långt ifrån topplagen när spelet stämde, och jag tycker att det ser gynnsamt ut för en riktigt lyckad säsong för Habo Wolley.

Hoppas på passion
Haag hoppas mycket på nya tränaren Alessandro Lodi, såväl för sin egen utveckling på träning som för coachandet på match.
– Jag hoppas han ser mina styrkor och gör att jag kan få ut mesta möjliga av mitt spelsätt, vilket också innebär att jag förbättrar mina svagheter. Sen hoppas jag naturligtvis att Lodi är lika passionerade i sitt coachande som han landsman Antonio Conte i det italienska fotbollslandslaget, säger Arvid Haag avslutningsvis med glimten i ögat.

”Bra att vi är i hamn med Arvid”
Habo Wolleys sportchef Andreas Hult ser Arvid Haag som en nyckelspelare och är nöjd med att kunna räkna in ännu en spelare.
– Passaren styr hela det egna spelet och det är en väldigt viktig position. Det känns därför bra att vi nu är i hamn med Arvid och det innebär också att vi har fem spelare under kontrakt. Givetvis ska fler in men vi är långt i processen med flera spelare så jag ser med tillförsikt fram emot säsongen, avslutar Andreas Hult.