Åttonde plats för tjejerna på Junior-SM

I helgen begav sig våra Habotjejer till Södertälje för att delta i Junior-SM. Vi åkte med ett ungt lag där alla spelare får vara med även nästa gång – i maj 2022.

Gruppspelet under lördagen bjöd på varierat motstånd. Vi mötte Spårvägen, Sätra och Ystad. Vi spelade runt på alla positioner i laget och samtliga spelare gör en bra insats även på ovana positioner. Habo vann samtliga matcher i gruppen med 2-0, men stod för ett bragdartad upphämtning i första set i gruppfinalen mot Ystad, 10-19 blev 25-23 till Habos favör.

Trots en gruppvinst var de två sista grupperna på grund av ojämnt antal lag tvungna att spela en åttondelsfinal och oturligt nog blev det mot våra grannar KFUM Jönköping. Det var en mycket jämn inledning på matchen mot ett KFUM som hade ett fantastiskt anfallsspel och ett försvar som tycktes plocka alla bollar. Habo svarar dock starkt och drar det längsta strået och setsiffrorna skrivs 25-22 och 25-13, detta var vår bästa match i turneringen.

Därmed var Habotjejerna klara för kvartsfinal där Norsjö väntade på andra sidan nätet. Vi hade svårt att komma in i matchen mot ett starkt och ett smart Norsjölag. Det blev förlust med 0-2. Följande placeringsspel slutade med två förluster, och vår slutliga placering blev en åttonde plats i turneringen där hela 23 lag var med och tävlade.

Trots förlusten i kvartsfinalen åker vi hem relativt nöjda med insatsen, med tanke på den tunna och delvis unga truppen. Truppen bars fram av våra duktiga sistaårs RIG-tjejer, Line Andersson, Maya Persson och Filippa Malengård. Line stod för en prestation utöver det vanliga när hon spelade med tejpat finger som senare visade sig vara brutet och hon fick åka hem med gips.

Vi hade en fantastisk lagkänsla och alla kämpade för varandra. Det blev en rolig och lärorik helg, framförallt när spelarna fick prova på ovana positioner. En extra applåd till våra duktiga 06:or Alicia Wigardtsson och Matilda Tjernqvist som gör fina prestationer under hela helgen, det lovar gott för framtiden!

Coacherna tackar tjejerna och föräldrarna för en rolig helg tillsammans!

/Sofia Larsson Ebba Hörberg

Text: Sofia Larsson
Foto: Torbjörn Gemhed

Vårt härliga Junior-lag som är topp 8 i Sverige!