Avgörande match mot Sollentuna

Habo Wolleys elitlag åker upp till Stockholm på tisdag kväll efter en sista träning på hemmaplan. På onsdag kväll är det dags för en avgörande match mot Sollentuna som vann den första matchen i kampen om semifinalplats.

Vi står inför en tuff, men fullt möjlig uppgift. Seger är det enda som gäller om säsongen inte ska ta slut före påskhelgen. Eftersom det är bäst av två matcher och det vid en vunnen match för Habo blir ett ”golden set” till 15 poäng som är avgörande så är läget på förhand klart förhoppningsfullt trots förlusten i tre raka set på hemmaplan.

Truppen har laddat om batterierna efter den senaste matchen och för att vi ska vinna den här matchen mot förhandsfavoriterna på deras hemmaplan så krävs en riktig toppeninsats av hela laget. Vi har ändå med oss i ryggmärgen efter att ha spelat fyra matcher mot Sollentuna tidigare under säsongen att när vi spelar bra så kan vi helt klart störa dem. Kan vi till att börja med vinna ett set och därmed så lite tvivel i motståndarna så ska vi kunna ta hem detta. Vi var inte långt borta från det på hemmaplan senast.

Förutsättningarna är oerhört enkla; ska vi gå vidare till en semifinal så behöver vi först vinna matchen och sedan dessutom ett avgörande ”golden set”. En tuff uppgift – men vi vill såklart se säsongen fortsätta ett tag till så vi kommer att kriga hela vägen in i kaklet!

Några korta från huvudtränare Mathias Morency inför matchen i Sollentuna:

  • Det krävs att vi spelar en oerhört vass volleyboll om vi ska rå på dem.
  • Vi känner att i våra bästa stunder så hänger vi på bra.
  • Kan vi hålla uppe spelet så bör vi kunna at ett set av dem och då kan vi förhoppningsvis få dem under press.
  • Vi ska göra vad vi kan för att skrälla och ta oss vidare.

Du kan som vanligt se matchen på www.volleytv.se

Sollentuna VK – Habo Wolley onsdag 31 mars kl. 19.00 

Kör hårt – vi är många som hejar på er hemma från soffan!