B-laget åter på vinnarspåret

Ett taggat B-lag med dubbla revanscher att utkräva kunde på torsdagsaftonen avfärda FVK United, sammanslagningen mellan Floby och Falköping, i tre raka set. Otroligt skönt dels med tanke på att vi under helgen åkt på däng i ett mycket prestigefyllt möte med Ymer Volley med den f.d Habospelare Hans Qvarnström i spetsen, och dels på grund av att man i mötet med FVK United under hösten råkade ut för en fotstukning, vilket ledde till att man fick lämpa W/O p.g.a enbart fem spelare på plan.

En åtta man stark trupp, med spelare födda 66-01, kom till Habo Sporthall i tron att matchen skulle börja 19.30. Rättsskiparna ville dock annorlunda och enligt dem var det matchstart 19.00 som gällde, och en påskyndad uppvärmning fick därmed genomföras. Trots oro för hur åldermännen Per Åkerstedt och Martin Lillis Andersson skulle klara av att prestera utan en stabil uppvärmning var det Habo som var snabbast ut ur startblocket. Karl Junelind anför Habo i servemottagning medan Lillis mosar boll på boll som passaren Filip Bratic serverar. Förutom en dipp i slutet och underläge 22-23 så är det Habo som styr hela setet, och vi gör det framförallt pga riktigt bra servande från flera av spelarna.

För att få lite mer rutin i truppen byter tillförordnad coach för dagen, även undertecknad, ut yngligen Algot Danielsson som spelar på den för honom ovana centerpositionen och ställer in Elias Carlsson, f.d libero i elitlaget, som mittlås samtidigt som Samer Samir tar plats på vänsterkanten. Här maler Habo på hårt från början, och Karl Junelind visar prov på skarpa anfall. Oliver Eiderhed visar större trygghet i liberorollen, som han axlar på halvtid eftersom Elias är kvar i bakplan, och setet vinns med 25-16.

Tredje set börjar på bästa tänkbara sätt och vi rycker åt oss en ledning med 9-2. Här tar det dock tvärstopp och vissa trötthetstecken börjar uppvisas hos några av lagets äldre spelare. Som tur är har vi då lite ungdomlig entusiasm i Algot att sätta in på vänsterkanten, och med flera bra anfall ser han till att Habo kan hanka sig vidare och till sist vinna setet komfortabelt med 25-20.

DSC_0572-300x533

Algot, räddare i nöden i set 3!

Coachens reflektioner
Det är skönt att kunna vinna en sån här match med 3-0. Falköping spelar inte någon clean volleyboll utan det är mycket oväntat som sker, vilket kräver att man är alert hela tiden. Jag vill framförallt lyfta fram Lillis första halva som högerslägga, Algots inhopp på vänsterkanten samt Olivers sätt att ta för sig som libero ju längre matchen lider. Elias Carlssons inhopp på centerpositionen var också mycket imponerande. Filip Bratic börjar även bli rutinerad som passare på den här nivån, vilket är roligt att se.

I och med segern återtar vi andraplatsen. Då Ymer är omöjliga att nå i toppen får vi helt enkelt ställa in siktet på att behålla platsen under dem, vilket jag ser stora möjligheter att vi gör. Det är fantastiskt roligt att se hur detta generationslag kan spela tillsammans, idag lyste tyvärr 70-talet med sin frånvaro men normalt sett återfinns spelare födda på både 60, 70, 80, 90 och 00-talet i laget.

/Arvid Haag