B-laget avslutar med vinst mot RIG

B-lagets sista seriematch för säsongen stod i lördags mot RIG C, ett RIG C innehållandes habosonen Algot Danielsson. En jämn match som slutade med Habo som segrare.


Truppen bestod av Martin ”Lillis” Andersson, Elias Carlsson, Joel Snäll, Noël Karlsson, Joel Svanberg, Filip Bratic, Oliver Eiderhed, David Perhamn, Filip Andersson, William Wymark och Einar Andersson.

Habo inleder första set starkt och det är våra kanter som visar vägen i poängprotokollet genom Lillis, Elias och William. Habo rycker och har plötsligt 16-9 och även 21-10. I detta läge händer något, vi får problem i mottag och de bollar vi får upp missar vi i anfall. RIG gör det som RIG alltid gör bra och rider på vågen av självförtroende hela vägen upp till 24-23. Efter timeout får matchens poängkung Elias Carlsson nog och efter en lång boll och bra boll stänker han in setbollen och Habo vinner setet 25-23.

Andra set börjar Joel Svanberg på kanten istället för William, något som RIG snabbt tror de kan utnyttja genom att serva på honom. Joel visar dock att han är en jätte i servemottagning och spelar i princip allt han får på sig perfekt. Genom stabil mottagning setet igenom lyckas vi spela in mitten mer och Einar visar i ett par anfall vilken potential han besitter. Habo har en stabil ledning igenom större delen av setet och drygar mot slutet ut och vinner stabilt 25-20.

I tredje set kommer Oliver in för poängmaskinen Lillis och Filip Andersson kommer in för Einar. Efter en tung början med underläge 5-8 spelar killarna upp sig men ligger setet igenom ett steg efter RIG som trots ett kämpande Habo lyckas vinna med den trepoängsledning de skaffade sig i början av setet 22-25.

Fjärde set är vi tillbaka på startsexan från första set. Habo spelar bra och Lillis och Elias är tunga i anfall, Williams brutalt perfekta mottagning öppnar upp för mitten där Einar är Mr 100%. Trots bra spel biter RIG i och trots Haboledning setet igenom vägrar gymnasieeleverna släppa taget och Habo tvingas jobba ordentligt för sina poäng men kan tillslut stänga matchen genom att vinna fjärde set med 25-23 och matchen med 3-1.

Det är alltid kul att möta RIG som alltid kämpar och sliter och som när de spelar bra verkligen spelar bra. Det var dock skönt för Algots Habokamrater att vinna denna matchen, framförallt eftersom Algot och hans RIG gick vinnande ur höstens batalj.

Det finns så mycket bra att ta med sig från denna match och givetvis är det uppenbara grejer som Elias 20 p och Lillis 16 p som sticker ut men tittar man lite under ytan går det att finna så mycket guldkorn som är imponerande. Jag tänker på Elias serve, han servar idag 30!! gånger, och jag tänker på Joels mottagning som är så perfekt den kan bli med 100% positiva och 71% perfekt, jag tänker på Filip Bratic som gör 10 p som passare och Einar som har 80% kill i anfall. Jag som coach kan se så mycket bra grejer hos alla som är med idag och jag hoppas verkligen att alla ungdomar känner vilken skillnad det är från första seriematchen i höstas och nu.

Habo placerar sig på en andraplats i Division 2 Mellersta på samma poäng som ettan Tuve som vinner på bättre setkvot. Det har verkligen varit en kul säsong och roligast har det varit att se P01 verkligen ta plats i B-laget.

Poängfördelning:

Elias Carlsson 20 p
Martin Andersson 16 p
Filip Bratic 10 p
Einar Andersson 8 p
William Wymark 5 p
Joel Snäll 4 p
Oliver Eiderhed 2 p
Filip Andersson 2 p

Skrivet av
Jens Persson