Beachvolleyläger invigde säsongen

Idag kickade vi igång beachsäsongen på riktigt med 35 ungdomar födda 2003-2006 på endagsläger på Habo Energi Beach Arena!
 
Deltagare från Habo Wolley, KFUM Jönköping ovh Värnamo Volley tränade idag hela fem timmar i sanden. Det var ganska hård blåst hela dagen, så vi har fått prova på vindspel på riktigt. Det är inte så ofta som det blåser så här mycket i Habo, men riktigt nyttigt att få prova på.
 
Under förmiddagen var vi indelade i grupper under ledning av Jessica Sandberg. Vi gick under två timmar igenom nyckeldelar i mottagning, pass och anfall och detta var en riktigt bra start på dagen där en bas för vad som är viktigast i beachvolley lades. Jessica med SM-guld både inomhus & utomhus samt meriter från världstouren och numera elittränare i Värnamo är en riktigt bra och uppskattad instruktör. 
 
 
På eftermiddagen blev det en tydligare indelning i grupper med olika tränare som ansvarade för de olika grupperna och lite olika fokus beroende på grupp. Här jobbade vi vidare med olika detaljer i serve, mottagning och anfallsspel. Vi körde på med mycket teknik och speltänk i nästan tre timmar på eftermiddagen och spelarna imponerade genom att köra på för fullt hela vägen!
 
Ett stort tack till alla duktiga spelare och till tränarna som gjorde att kanonjobb idag. Det här upplägget som är nytt för året kändes riktigt bra och är troligen något som vi kommer att köra vidare med kommande år.
 
 
Dagens tränargäng: Jessica Sandberg, Jens Persson, Per Åkerstedt, Elias Andreasson, Algot Danielsson, Noel Karlsson och Jens Ottosson. Tack till er! 
 
Nu är vi äntligen igång på riktigt med beachvolleysäsongen!