Beachvolleyläger med flera stjärntränare i Habo!

Just nu pågår ett läger i beachvolleyboll för spelare födda 2000-2004 på Habo Energi Beach Arena. Det är 25 spelare, där flera av de äldre går på riksidrottsgymnasiet i Falköping, som under fredag och lördag får ca 10 timmars träning innan gesällprovet i form av turnering, en s.k open svart som avgörs på söndag.

Samling inför lägret

Habo Wolley har till årets läger lyckats locka till sig fyra mycket intressanta tränare, som håller i lägret med hjälp av ytterligare Habo-ledare. Habosonen Simon Dahl med OS-spel både 2000 och 2004 på meritlistan, David Ask och Tora Hansson som gjort flera säsonger på World Tour samt Jakob Molin som under året representerat Habo Wolley inomhus, men under sommaren gör en internationell beachvolleysatsning där han anses vara ett av Sveriges största framtidshopp.

Lägerdeltagarna leds av David Ask , Jakob Molin , Simon Dahl och Tora Hansson

-Väldigt roligt att vi lyckas engagera så pass erfarna och kompetenta ledare, det är roligt för barnen att få utbildning av proffsen. Jag gissar att det även kan vara skönt för våra egna spelare att få höra lite nya röster, dessutom är det kul för oss tränare med lite mer inomhuserfarenhet att få chansen att förkovra oss i beachvolley genom att vara med, berättar Mathias Morency som är en av de Habotränare som hjälper till.

Det är andra året i rad som Habo Wolley arrangerar läger för målgruppen, där många av deltagarna var med som ledare i beachvolleyskolan som avslutades under torsdagen.
Ca två tredjedelarna av deltagarna kommer från Habo, men lägret gästas även av spelare från bl.a Sollentuna, Ängelholm och Ljungby.

Fullt fokus på nya instruktioner