Beachvolleyveckan avslutad med läger och cup!

Några ord från Daniel Grahn om avslutningen på beachvolleyveckan…

Mycket kan sägas om Habo Beach Arena, men just det där med beach kan väl diskuteras. Ändå lyckas Habo Wolley gång på gång att förflytta barn, unga och ledare till en härlig stämning av energi och glädje. Ännu ett exempel var årets beachvolleyläger.

Som förälder och amatör kan man inte annat än att imponeras över Habo Wolley. Man får leta länge för att finna det engagemang och den kompetens som erbjuds bygdens barn och unga.

Hatten av för klubbens styrelse och ledning som bygger strukturen strategiskt och målinriktat. Hatten av för varje ledare som offrar tid och engagemang med ett ständigt leende på läpparna. Hatten av för de elitspelare som helt prestigelöst tar hand om våra ungdomar, lär ut sina färdigheter och taktiska finter.
Habo Wolley handlar inte bara om ett bra elitlag – även om det finns. Inte heller om en barn och ungdomssatsning som blir allt större. Nej, Habo Wolley är främst ett imponerande kulturbygge som förenar genuin omsorg för varje barn och ungdom tillsammans med fokus på resultat och utveckling.
Ett av otaliga exempel var beachskolan och beachlägret veckan efter midsommar med hundra deltagare som tränade tillsammans. Veckan inleddes med Beachskolan för de yngre och fredagen och lördagen blev deltagarna något äldre och färre. Hela kalaset avslutades på söndag med
Open Svart-tävling, en rankingsgrundande tävling där vem som helst fick delta. Open Svart är den svåraste nivån inom Open-tävlingar. Denna tävling ersatte förra årets Open Grön där inga lag med över 60 rankingpoäng fick spela.
Årets favoriter i herrklassen var bröderna Molin från Sollentuna, med Jakob som spelar för Habo Wolley på Sveriges högsta nivå, Swedish Beach Tour, och lillebror Gustav som hör hemma i Sollentuna VK. Tillsammans hade de 1200 fler så kallade entrypoäng än det 2:a seedade laget.
Och favoriterna höll för trycket, de vann efter final mot Algot Danielsson (Habo Wolley) och Alfred Brink (Engelholms VS), som kom på en hedrande andraplats.
Också på damsidan vann favoriterna: Emma Widerström/Sofie Sjöberg från Kungälvs Volleyboll, ett rutinerat par där Sofie Sjöberg är välkänd efter många säsonger av elitseriespel och spel i damlandslaget. I finalen mötte de Ella Sandberg (Värnamo Volley) och Sandra Abrahamsson (IK Ymer.)
Det kan dock tilläggas att hemmalaget med Moa Morency och Sofia Florqvist slutade på en hedersam tredjeplats!

skrivet av Daniel Grahn

Foto nedan: Torbjörn Gemhed