Boka in höstens barn- och ungdomsmästerskap i kalendern!

Idag öppnade Svenska Volleybollförbundet anmälan till höstens ungdomsmästerskap, som alla är planerade att spelas under september månad. 

Habo Wolley kommer inom kort att gå ut med inbjudan/anmälan till dessa olika tävlingar till aktuella åldersklasser. Vi uppmanar alla att redan nu boka in nedan helger i kalendern!

Vi är även arrangörer av den första av dessa mästerskap, Ungdoms-SM i Jönköping 4-5 september, tillsammans med KFUM Jönköping och då behöver vi all hjälp vi kan få av klubbens äldre spelare, ledare och föräldrar för att kunna genomföra detta event. Mer info om detta kommer också inom kort.

De stora barn- och ungdomsmästerskap i volleyboll som låg planerade att avgöras i april/maj 2021 sköts upp under våren till följd av pandemin. Drömmen om att 2021 års upplagor av Mikasa Challenge, U16-Mästerskapet, Ungdoms-SM och Junior-SM ska kunna genomföras lever i allra högsta grad. Även om det i nuläget är svårt att veta hur möjligheterna till exempelvis övernattning och att samla många personer inomhus kommer se ut i augusti/september.

Så som tidigare kommunicerats har Svenska Volleybollförbundet och arrangerande föreningar gemensamt bestämt nya datum då 2021 års upplagor av Svensk volleybolls största barn- och ungdomstävlingar kan komma att genomföras. Anmälningsslussarna till dessa står på vid gavel redan nu. Att anmäla lag är riskfritt. Lag som anmäler sig till en tävling som senare ställs in faktureras ej.

Planerade barn- och ungdomstävlingar

  • 4-5 september: Ungdoms-SM i Jönköping (födda 2004-)
  • 11-12 september: Mikasa Challenge i Örebro (födda 2006-)
  • 18-19 september: Junior-SM i Södertelge (födda 2002-)
  • 25-26 september: U16-Mästerskapet i Falköping (födda 2006-)

Tävlingarna kan bli en bra och rolig kick-off på den nya säsongen. Svenska Volleybollförbundet och lokalarrangörerna följer händelseutvecklingen noga och står tillsammans står vi redo att anpassa tävlingarna utifrån givna förutsättningar, där inget är viktigare än människors hälsa.

Senast i samband med anmälningsdeadline till var och en av turneringshelgerna tar parterna i samråd beslut om den specifika tävlingen ska genomföras. En tävling som ställs in kommer inte flyttas fram på nytt.

Läs mer här: https://www.volleyboll.se/barnungdom/Nyheter/anmallagtillhostensbarn-ochungdomsmasterskap