Bortamatch mot Falkenberg blir avgörande för Grand Prix plats!

Falkenbergs VBK har spelat Grand Prix 12 år i rad, men imorgon söndag har Habo Wolley chansen att slå ner hallänningarna till en femteplats i tabellen och själva roffa åt sig den prestigefyllda GP-platsen. Det krävs att Habo vinner med antingen 0-3 eller 1-3 i set för att för tredje gången i klubbens historia ta sig till GP! Hylte/Halmstad, Linköping och Örkelljunga är lagen som är klara för GP. Vilka kommer det bli som kniper fjärdeplatsen?

Falkenberg har haft en ovanligt tuff säsong hittills då de endast har vunnit två matcher fler än de förlorat, vilket i dagsläget placerar dem två poäng över Habo.  I förra mötet mellan dessa två lag, som skedde på Habos hemmaplan, vann Habo efter en mycket tuff kamp med 3-2. Mycket har dock hänt sedan dess med de båda lagens utveckling och mycket tyder på en mycket jämn tillställning imorgon i Falkhallen!

Habo åkte  tyvärr på en skada i form av en stukad fot på servespeciallisten och passaren Oscar Hult under fredagens träning. Förhoppningsvis är inte stukningen för allvarlig, men det betyder ändå en man mindre i truppen för Habo inför morgondagens match. Det gäller att resterande manskap kan hålla glöden uppe och använda de styrkor man har i laget. Pedro Mendes, lagkapten i Falkenberg och av många ansedd som den bästa centern i elitserien, kommer vara ett av hoten som Habo måste neutralisera!

Matchen kommer streamas live på volleybollkanalen.se!
Länk:http://volleykanalen.se/live/161211

Datum: Söndag 11 december
Tid: 17:00
Plats: Falkhallen, Falkenberg