Bortamatch mot Tierp

Elitserien rullar vidare, för Habos del med säsongens längsta bortamatch, Tierp. Tierp har i flera års tid varit ett topplag som har prenumererat på semifinalplatser och inför årets säsong lyckades man förstärka laget med tre riktigt bra kanadensare. Den som har visat sig absolut bäst av dem är mannen med det passande efternamnet Da Man, Colton till förnamn. Han har dragit ett stort lass såväl i servemottagning som i anfall. De övriga spelarna från andra sidan Atlanten är passaren Jarron Mueller samt centern Lee Hamilton. Runt dessa herrar huserar unga, talangfulla svenska spelare.

I Habo har vi gått från tre matcher på sex dagar till en vecka utan spel. Det har gett möjlighet till såväl lite välbehövlig vila som bra träning. Inför Tierpsmatchen får vi dock återigen klara oss utan Foued Belajouza och Dillon Collett. Då de inte var spelklara när denna match skulle ha spelat ursprungligen, den 17/10, är de inte tillåtna att spela imorgon. Detta medför givetvis problem för oss med en liten trupp och coachen kommer återigen att få laborera med uppställningen. Dock ger det en bra chans för andra spelare att kliva in och ta en större roll.

Nycklar för att vi ska komma ifrån Uppland med poäng är att vår servemottagning fungerar som den gjorde första halvan av Hyltematchen då vi visade att vi kan prestera riktigt bra mottagning. Får vi den att fungera kan vi spela runt i anfallet, något vi kommer att behöva nu när vi saknar ett par spelare. Intressant i tisdagens match blir även att se om Tierp har hunnit göra sin nya hall till en liknande borg som gamla Aspenhallen. Att spela där var alltid en oerhört tuff uppgift för vilket lag som helst.

Matchen spelas i Centralhallen i Tierp kl 19.00 imorgon tisdag.

/Coach Lillis