Bottennapp för Habo Wolley i Lund

Efter förra helgens seger mot Hylte/Halmstad var modet gott i Habo Wolley som under lördagskvällen hade chansen att klättra upp på en sjätteplats i tabellen och få riktigt häng på topp fem. Istället svarade man för säsongens sämsta prestation, mot ett Lund som inte lämnade någonting åt slumpen. 

Redan får start var det tydligt att Lund hade bestämt sig, anförda av sina två stjärnor Faeez Alloush och August Borna svarade Lund för en rejäl utskåpning av Habo där man ledde från start till mål och aldrig gav ett för dagen ytterst håglöst Habo chansen.

Ett av hemmalagets problem inför dagens möte var att de sällan får Alloush och Borna att prestera på topp samtidigt, idag var båda på sin yttersta nivå och då är de en av elitseriens bästa anfallsduos. Hela Lund var för övrigt formidabla i anfall med en effektivitet på 56% vilket är sanslöst bra.

Sådana anfallssiffror får man dock inte utan hjälp från motståndarlaget. Svagt servande, dåligt försvarsspel och tamt blockspel gjorde det enkelt för Lund att ta poäng i anfall gång på gång. Habos insats för kvällen vill vi således helst glömma, och istället fokusera på nästa match.

I och med förlusten ligger Habo kvar på en åttonde plats, på lördag får man återigen chansen att sikta högre med en s.k sexpoängsmatch då Vingåkers VK kommer på besök till Habo Sporthall. Det är sista hemmamatchen före årsskiftet så klä dig i rött och kom till hallen så hoppas vi att laget kan leverera en för tidig julklapp i form av en seger.

Lunds VK 3-0 Habo Wolley
(25-14, 25-20, 25-15)
Bästa poängplockare i Lund
Faeez Alloush, 22p
August Borna, 14p
Martin Bergman, 9p
Bästa poängplockare i Habo
Keaton Strom, 10p
Dardan Lushtaku, 9p
Lars Wilmsen, 7p