Bra början på division 2 för Habos Utvecklingslag

En blandning av elitserieerfarenhet och juniorer gav en vinst med 3-2 över KFUM Göteborg.

Det började ganska skakigt för hemmalaget och efter första set var det gästerna som tagit ledningen. I andra set kom Joel Svanberg in på på plan. Han är en spelare som skaffat sig en legendarisk bagger trots sina blotta 14 år. Med Joel på plan börjar resten av spelet fungera och Habo kan ganska komfortabelt ta hem setet. Algot Danielsson kommer återigen in på plan i tredje set och utmärker sig i alla speldelar, framförallt visar han upp ett lugn i mottagning och ett försvarsspelet som gör det svårt att tro att han också endast är 14 år gammal. Resten av laget består av spelare som har en hel del erfarenhet när det kommer till volleyboll och det är kul att se unga och mindre unga arbeta tillsammans. Tyvärr råkar vi fastna i en rotation och Göteborg tar hem setet.

Nu är det ordentlig uppförsbacke men laget vill inte ge sig och man börjar hitta varandra mer och mer. Martin Carlestav fortsätter prestera poäng i anfall men får nu på allvar hjälp av resten av laget i det avseendet. ÅQE är rutinerad och smart i mittenanfallet, Puria spränger block och Algot slår listigt i händerna på motståndarna. Ta det och addera att man tar bort många av sina egna misstag så är summan ett enkelt vunnet set. Varje spelare är återigen inställd på vinst och i femte och avgörande set är det inget snack om saken.

Idag är Martin Carlestav, som är tillbaka i Habotröjan efter 5 års uppehåll, bäst på plan och han och Kalle är de som skördar flest poäng. Det finns mycket positivt att säga om dagens match men det går inte att komma ifrån att de som imponerar mest är de nya unga spelarna. Algot och Joel visar hur bra man kan vara trots en ung ålder. Sen har vi ytterligare en kille på plan som endast är 13 år gammal, det är dagens passare Filip Bratic. Som passare är man involverad i alla bollar hela matchen och att göra det så bra som han gör i 5 raka set det är fantastiskt. Dessa unga spelare gör idag sin första 5-setare i karriären, bara det talar om deras ringa ålder. Men det de saknar i längd tar de igen i volleybollkunskap!

Jag, Jens Persson, som för dagen spelade libero och coachade, vill idag framhålla hela laget som tillsammans gör denna match till en fin avslutning på helgen. Vi vill tacka Göteborg för en trevlig match och kul att se ett uppoffrande försvarsspel.

Nu taggar vi om till nästa match!

Jens Persson