Bra insatser av Habo i U16-Mästerskapet!

Habo Wolleys ungdomslag bärgade dubbla SM-medaljer och hade jätteroligt på  U16-Mästerskapet i Falköping i helgen.

Vi deltog med tre lag i årets mästerskap och alla lagen gjorde riktigt bra insatser. Två medaljer och starka insatser mot Sveriges bästa lag i U16 talar sitt eget språk. U16-Mästerskapet är för spelare födda 2002 och yngre och flera av våra spelare har ett år eller mer kvar i åldersklassen.

Alla resultat finns här: https://www.sportswik.com/volleybollu16#/cupmagazine/117

 

Silver till Pojkar -02/03

Laget hamnade i en tuff grupp och lyckades efter riktigt bra spel i de fem gruppspelsmatcherna vinna gruppen efter starka segrar över bland annat Lunds VK, Stöcke VK och Södertelge VBK. Efter gruppsegern vann laget semifinalen i två raka set i ett derby mot Falköpings VK. I finalen mötte laget Sollentuna VK som var lite för starka den här gången och därmed slutade laget på en andra plats.

Detta är mycket starkt gjort med tanke på att sex av sju spelare i laget har ytterligare ett år kvar i den här åldersklassen och de allra flesta i motståndarlagen spelar U16 för sista året.

Laget bestod av Isak Junvik, Ossian Stange, Marcus Gemhed, Theodor Grahn, Hugo Morency, Jacob Perhamn och Ali Nuuri.
Coacher: Mathias Morency, Håkan Junvik och Magnus Perhamn.

 

Brons till Flickor -02/03 (grönblå klass)

Tjejerna rivstartade turneringen genom att gå obesegrade genom gruppspelet efter segrar mot Engelholm, Lindesberg och Värnamo. I semifinalen blev det en holmgång mot Bjärred där Habo tyvärr till sista drog det kortare strået i skiljeset. Våra Habotjejer ville inte ge sig och kom starkt tillbaka och kunde vinna bronset i den sista matchen mot Engelholm.

Tjejerna har stått för en fantastiskt bra insats med tanke på att några av dem är helt nya i sexmannavolleyboll. De allra flesta av tjejerna har dessutom ett år kvar i den här åldersklassen. Det här gav säkerligen mersmak!

Laget bestod av: Nellie Karlsson, Cornelia Bohman, Maya Persson, Maja Törnström, Wilma Westroth, Ebba Hörberg, Filippa Malengård och Frida Gemhed.

 

Åttonde plats för Pojkar -04/05

Laget spelade fem gruppspelsmatcher och lyckades vinna två av dessa mot Danderyd och Stöcke. Segrarna innebar att laget fick spela B-slutspel och väl där blev det en tuff batalj mot Södertelges duktiga grabbar födda 2002. Laget gjorde här sin bästa match för turneringen och tog matchen till ett jämt skiljeset som de tyvärr till sist förlorade. den sista matchen gick också till skiljeset, men här var det Falkenberg som var lite för starka.

Killarna som var yngst i hela turneringen gjorde en grymt stark insats och hamnade åtta av tolv deltagande lag och nosade till och med på seger mot ett av de vassaste lagen i landet i U16-klassen. Med två och tre år kvar i åldersklassen är detta bra gjort. Laget har lärt sig massor för framtiden.

Laget bestod av: Johan Ottosson, Olle Johansson, Joel Svanberg, Axel Almfors, Lukas Morency och Carl Larsson.

Habo Wolley har haft en riktigt rolig helg i Falköping och vill rikta ett stort tack till arrangörerna Falköpings VK och Svenska Volleybollförbundet. Vi kommer tillbaka nästa år (med fler lag)!

Foto: Torbjörn Gemhed

skrivet av Jens Ottosson