Bra start räckte inte för Habo Wolley

Habo Wolley förlorade gårdagens bortamatch mot Tierp Volley med 1-3 (25-23, 13-25, 21-25, 14-25). Bortalaget inledde matchen bra och kontrollerade första set i stora delar men sedan kom hemmalaget tillbaka och vann tillslut klart.

Matchen inleds bäst av Tierp med duktiga passaren Jarron Mueller på serve och går direkt upp i en trepoängsledning. Sedan kommer Habo igång och går ikapp och setet är jämnt fram till 9-9 då bortalaget gör ett ryck fram till 9-12. Tierp tar timeout och kommer därefter tillbaka innan det återigen är dags för ett bortaryck. Med undantag för en avslutning där Habo låter Tierp komma ikapp så tar man stabilt hem första set genom bra utdelning i serve tillsammans med stabil egen sideout.

I andra set tuggar Tierpspelarna på och går ifrån poäng för poäng och redan vid ställningen 13-7 till hemmalaget är Habos båda timeouter förbrukade. Detta hindrar dock inte Tierp som med bra serve och få egna misstag har full kontroll på spelet. Från 14-8 till 18-10 är det dock bortalaget som står för sex raka poäng, tyvärr är enbart två till egna laget medan resterade fyra är misstag. Detta säger något om Habos prestation i detta set samtidigt som Tierp gör vad de ska och inte bjuder på några misstag.

Efter pausen tar Tierp återigen kommandot och går raskt fram till 7-3 och tvingar fram en timeout. Därefter höjer sig Habo och sakta men säkert tar man ikapp poäng för poäng och vid 18 lika är man ikapp. Därifrån höjer sig dock hemmalaget, anförda av Jarron Mueller, och drar ifrån till 25-21.

I fjärde har luften gått ur Habo och Tierp har full kontroll. Bland annat gör de sju raka poäng i Lee Hamiltons serve. Matchen får tyvärr en tråkig avslutning då Simon Forzelius stukar foten vid ställning 21-12 och tvingas utgå.

Simon Forzelius gjorde en bra match och blev utsedd till Habos bästa spelare.

Simon Forzelius gjorde en bra match och blev utsedd till Habos bästa spelare. Foto: Tilda Larsson

Reflektioner av coachen:
Återigen inleder vi bra och i första set och delar av tredje håller vi en nivå som räcker långt. Tyvärr klarar vi inte av att hålla den uppe genom en hel match och då är det svårt att vinna. Vi har bra servemottagning genom hela matchen och i första och tredje set har vi en bra sideout där framförallt Simon Forzelius och Alexander Berggren presterar bra anfallsspel. Även Oscar Hult gör det på nytt bra i en ovan roll. Däremot får vi inte samspelet mellan Arvid Haag och Beau Graham att fungera idag och där har vi stort utrymme för förbättring.

Hela vår servemottagningslinje förtjänar beröm idag och även ovan nämnda Alexander Berggren. Till nästa match, borta mot LVC på söndag, får vi återigen tillbaka Dillon Collett och Foued Belajouza och hoppas då på att plocka hem säsongens första poäng.

Jag vill även passa på att tacka Tierp Volley för deras agerande vid vår skada när de direkt erbjöd olika former av hjälp. Tack!

Bästa poängplockare i Habo:
Simon Forzelius 12 p
Oscar Hult 10 p

Bästa poängplockare i Tierp:
Colton Da Man 29 p
Lee Hamilton 18 p