C-laget föll på målsnöret i kvalet till ettan

Habos C-lag reste till Ängelholm för att försöka ta steget upp till div 1 i kvalet mot segraren från div 2 södra, Ystad och mot nedflyttningshotade hemmalaget Engelholm. Tyvärr räckte det inte hela vägen i kvalet trots en bra kämpainsats. 

I dagens första match slog Engelholm Ystad med 3-0 i set. Habo ställdes sedan mot Ystad i match 2. I matchens första set höll sig Habo i en knapp ledning ända fram till dess att Ystad gjorde ett litet ryck upp till 21-24. Habo hämtar sedan upp flera setbollar men Ystad hade god hjälp av ett par ytterst tveksamma touch-ut-beslut och tog till slut hem setet med siffrorna 25-27.

I andra set går Habo fram till en ohotad setvinst med 25-18 och i tredje set servade Jacob P fram till 9-1 innan Ystad tvingades till en timeout, men de lyckas inte stoppa blödningen förrän Habo leder med 13-1. Trots lite ofokuserat spel efter det så vinner Habo setet med 25-13.

Tyvärr så skulle oskärpan komma tillbaka lite i fjärde set där Habo först gick upp till en ganska komfortabel ledning innan Ystad tillåts äta sig in i matchen igen och plötsligt har Ystad flera setbollar som slutar med att Habo förlorar fjärde set med 23-25.

I skiljeset samlade Habo ihop sig och vann till slut med 15-8 utan att egentligen vara hotade. Vinst med 3-2 mot Ystad alltså och alla förstod att Engelholm skulle bjuda på betydligt tuffare motstånd.

Engelholm rivstartade mycket riktigt i första set och gick upp till en snabb ledning. Habo hade inget försvar mot Engelholms många anfallsvägar och när skåningarna dessutom spelade mycket bra i försvaret kunde de gå till en enkel setvinst med 16-25 i första set.

I andra set börjar Habo bättre och går upp till en 5-1ledning varefter lagen följs åt med en knapp Habo-ledning fram till det att Habo står med setbollar vid 23-20. Tyvärr så lyckas Engelholm ta sig tillbaka in i setet och de vinner till slut andra set med 23-25.

Tredje set är väldigt jämnt och lagen följs åt med något poängs övertag för Engelholm fram till mitten av setet 9-9. Habo missar på tok för mycket i sina anfall och samtidigt går alla slumpbollar Engelholms väg. Efter det att Engelholm gått upp till en ledning så börjar dock Habo plocka igen och kan slutligen vinna setet med 25-23.

I sista setet för dagen visar Engelholm styrka och trots att Habo håller jämna steg upp till 12-12 så går setet och matchen till Engelholm med siffrorna 25-18 (1-3).

Sammanfattningsvis så hade Habo behövt mer skärpa idag. Allt för många bollar förlorades på egna misstag och matchen mot Ystad hade inte behövt gå till skiljeset. Habo hade även möjligheter att vinna ytterligare ett set i dagens andra match och därigenom skaka Engelholm rejält, men just idag var spelarna i hemmalaget för starka.

Det är dock ingen skam i att falla på målsnöret mot ett lag från en högre division som kämpar vilt för att inte åka ur sin serie och Habo-killarna ska känna stolthet för en bra genomförd säsong med serieseger och kvalspel.