C-laget förlorar med 1-3 mot RIG Falköping

Det blev en tidig lördagmorgon för Herrar C som spelade på bortaplan mot RIG Falköping C. Matchen slutade med 1-3 förlust efter en match som gick i vågor…

Vi kommer till start med ett ungt lag där vi har tre 03:or, tre 04:or och två 05:or i laguppställningen. Samma ålder som hemmalaget RIG Falköping. Coacher för dagen var rutinerade duon Igor Ledic assisterad av Per Åkerstedt.

Vi öppnar med Isak Sandberg och Isaac Lingerfors på kanten, Hobbe Zachlund på höger,  Alvin Almberg som passare, Filip Björkbäck och Joar Kvarnstrand som centrar. Vi gör ett mycket bra första set som är jämnt ända fram till slutet av setet då RIG drar det längsta strået och drar ifrån. Generellt bra servemottagning och anfallsspel.

I det andra setet blir vi pressade i servemottagningen och vi har väldigt svårt att komma till skott på offbollarna. Vi gör också en del oprovocerade misstag som gör att setet rinner iväg till hemmalagets favör lite väl enkelt.

Tredje set byter vi in Lukas Morency istället för Isaac Lingerfors på maneten och laget tänder till igen. Vi ligger steget efter i slutet av setet, räddar två matchbollar och kämpar till oss setsegern. Positivt i detta setet är anfallsspelet och att vi täcker upp bra för varandra.

Det fjärde setet startar lite trögt för Habo och hemmalaget kan snabbt rycka åt sig några poängs ledning. Återigen sätter RIG press på vår servemottagning och vi får svårt att komma till riktigt anfallsspel. Matchen rinner iväg till klar seger för hemmalaget till sist.

Vi gör inte en toppeninsats idag som lag och ser att vi behöver jobba mer på vårt grundspel för att slipa bort onödiga enkla misstag. Utmärkelse som dagens spelare i vårt C-lag går till Isak Sandberg som var outstanding, han gör inte många misstag och imponerade på coacherna.

Grattis till RIG Falköping C – vi ser fram emot nästa tillfälle vi möts – då går vi för revansch 🙂