Chans till revanch mot Hylte/Halmstad

För knappt två veckor sedan möttes Habo och Hylte/Halmstad i Halmstad Arena, där gick Hylte segrande ur striden med 3-1 i set. Habo hade slagläge vid ställningen 1-1 i set och 11-8, men därifrån orkade de inte riktigt utan fick se sig besegrade av det mer fysiska Hylte/Halmstad. Ikväll kommer de topptippade Hallänningarna på besök i Habo Sporthall, och det ska bli intressant att se hur Habo hanterar motståndet hemma i borgen

seger-habo-2

Tre raka förluster till trots är det ett förväntansfullt Habo Wolley som efter två raka bortamatcher får äntra hemmaplan igen. Hylte är ett av de två lag som visat sig vara i en klass för sig, med det sagt är de på inget sätt oslagbara. Vad det däremot innebär är att Habo Wolley kan gå ut och spela utan press, medan Hylte har allt att förlora.

Hylte har som vi vant oss vid de senaste åren ett stjärnspäckat lag. Brasilianska duon Sandro och Junior dominerade i senaste mötet lagen emellan nätet i både block och anfall, och landslagstrion Anton Tegenrot, Viktor Lindberg och Dardan Lushtaku är tre viktiga spelare. Habobekantingen Philip Pettersson är även han en viktig kugge i laget.

Av alla spektakulära spelare ovan bör ögat vara extra fokuserat på passaren Dardan Lushtaku, som varit svensk volleybolls klart bästa passare under 2010-talet. Är han på spelhumör så höjer han samtliga sina medspelare ordentligt.

För att Habo Wolley ska få hål på Hylte krävs att de spelar med hård press i serven och klarar av att hantera Hyltes servar bättre än i Halmstad. Det krävs också att passaren Arvid Haag sätter lite mer fart i anfallsspelet, och att spikers spelar vårt spel och inte faller in i desperation för att man inte lyckas döda alla bollar.

Datum: Onsdag 30 november
Tid: 19:00
Plats: Habo Sporthall