Chans till revansch mot Vingåker

Förra helgens hemmamatch mot RIG Falköping slutade dessvärre inte som vi hoppats, men ska man vara positiv så kan man säga att vi tänkte ”göra en Örkelljunga” och förlora första matchen för säsongen för att sedan vinna resterande under säsongen. På söndag är det första steget på den vägen när Habo Sporthall får besök från de sörmländska skogarna då Vingåker kommer på besök.

Vingåker är i år ett lag som blandar hemvävt med utländska importer, ungefär som Vingåker alltid brukar göra. Inför årets säsong tog man tillbaka förra årets spelare Adam Bradbury, men nu i en ny roll som spelande tränare. Han har hjälp av två killar från andra sidan Östersjön, Karolis Slimas som efter ett par år i Göteborg United nu har tagit steget upp till Elitserien, samt Andzej Savostenok. Den sistnämnde blir inte bara en utmaning för seriens speakers att lyckas uttala, utan också högst troligt en publikfavorit, om man hejar på Vingåker alltså. Andzej är ett litet kraftpaket som spelar med mycket power och energi och i premiärmatchen mot Sollentuna stod han för ett flertal spektakulära räddningar i bakplan. Dessutom har Axel Qvarnström flyttat hem till moderklubben igen efter ett års utflykt till oss i Habo.

Elias Andreasson får en viktig roll i söndagens match. Foto: Tilda Larsson

Elias Andreasson får en viktig roll i söndagens match.
Foto: Tilda Larsson

Vi i Habo har denna vecka fortsatt nöta på vårt spel med långsiktighet i tankarna. Samspelet ser bättre och bättre ut och jag är övertygad om att vi kommer att bjuda Vingåker på tuffare motstånd än vi gav förra veckans motståndare. Nycklar i söndagens match kommer att bli att vår servemottagning höjer sig ett snäpp från senast samt att vi matchar Vingåkers försvarsspel och kämpaglöd. Gör vi det kommer det att bli en mycket sevärd match som också förhoppningsvis renderar en vinst för hemmalaget.

Läget i laget är inte optimalt för tillfället. Vi dras alltjämt med ett par skador samtidigt som pappersarbetet kring två av våra nyförvärv drar ut på tiden. Coachen ser dock det positiva i situationen. Han får möjlighet att använda sin kreativa ådra när det kommer till laguppställningen och samtidigt får andra spelare chansen att visa upp sig.

Jag hoppas att vi syns kl. 16 i Habo Sporthall på söndag. Kom och stötta oss fram till årets första seger!

/Coach Lillis