D-laget ångar på i division 3

D-laget som helt består av ungdomsspelare i Habo Wolley ångar på i toppen av division 3. I helgen kammade laget hem ytterligare två stabila segrar när laget begav sig till Trollhättan. 

Lördagen den 5 mars åkte Habo Wolleys D-laget till Trollhättan för att möta hemmalaget Trollhättan samt Team Valla i division 3. Laget för dagen bestod av Jonatan, Wilhelm, Adam, Albin, Axel, Ted, Theo, Felix, Fred och Mario.

I första matchen väntade Trollhättan som inför mötet låg sist i tabellen medan Habo låg etta. På pappret såg det alltså ut att kunna bli en relativt lätt match. Ted började som passare i detta set men fick ganska snabbt byta med Albin då han fick näsblod av en boll på näsan. På vänsterkanten turades Theo, Axel och Albin om. Felix körde sin vana trogen högerspiker, Adam var libero och Marie, Vilhelm och Fred växlade i mitten.

Det första setet böljade fram och tillbaka men med över 2 timmars bilresa i kroppen var Habokillarna ganska sega medan Trollhättan var betydligt piggare. Till slut vann Trollhättan med 25-22. Vi kände trots detta ingen oro då vi av erfarenhet vet att spelet brukar komma igång även om det ibland börjar trevande.

I andra set tar vi snabbt ledningen med ett par bollar och släpper den sedan inte. Setet slutar med 25-17 till Habo. Tredje och fjärde set ser liknande ut Habo vinner med bekväma 25-16, 25-17.

Efter en seg start var hade vi till slut fått upp ångan och efter ett kort mellanmål väntade match nummer två mot Team Valla. Valla låg inför mötet fyra i tabellen men hade haft svårt att få ihop ett lag till helgen. De ställde därför upp med ett tappert gäng som fick spela på positioner de inte riktigt var vana vid.

I denna matchen tog Albin över passarrollen medan Ted ansvarade för vänsterkanten tillsammans med Mario och Axel som turades om. Felix fortsatte på högerkanten med Fred som avbytare. Theo, Jonathan och Wilhelm byttes av i mitten. Adam var som vanligt libero.

Eftersom Team Valla ställde upp med ett svårscoutat lag bestämde vi oss att köra vårt eget spel och eventuellt justera i taktiken ifall behovet skulle uppstå under matchen.

Första setet började relativt jämnt fram till 15-15 då Habo gjorde ett ryck med tre raka poäng tack vare bra servepress och försvarsspel. Valla tvingades ta två stycken time out inom kort tid men lyckades inte komma ikapp Habo som tog hem setet med 25-18.

I andra set stuvade vi om en hel del i vår uppställning för att låta alla testa på olika roller. Detta brukar skapa en del oreda och så blev det även i detta fallet. Team Valla och Habo växlade om att ha ledningen och som mest låg Habokillarna under med 4 bollar. Men coach Pekka och Åqe försökte ha is i magen och låta killarna reda ut stormen själva vilket de också gjorde. Setet vanns med 25-21.

I tredje återgick vi till roller som killarna var mer vana vilket direkt märktes på resultatet. Vi gick snabbt till en trygg ledning och kunde byta spelare så att alla fick känna på bollen i sista setet som slutade med 25-12 till Habo.

Trots en dålig start visade alla spelarna framfötterna under lördagen.

– Albin stod för sin kanske bästa match någonsin som passare mot Team Valla. Allt verkade stämma vilket både kantspelare och centrar tackade för.
– Theo hade en stabil serve med bra tryck vilket resulterade i flera serveess samt flera långa poängsviter för Habolaget.
– Ted var sin vana trogen lysande på vänsterkanten. Så fort passningen gick mot honom kändes poängen mer eller mindre säkrad.
– Axel spelade smart med flera snygga anfallspoäng där han utnyttjade motståndarnas block. Han avslutade dessutom matchen mot Team Valla med flera serveess.
– Wilhelm anfall med god utdelning på allt som serverades. Åqe liknande honom vid en hund som högg efter godisbitar.
– Fred visade flera gånger på bra spänst och kyla med smarta pet både i mitten och på högerkanten.
– Jonatan övertygande i serve och tog flera bra initiativ när det uppstod stökiga situationer mitt i spelet vilket tyder på en ökad självsäkerhet och mognad.
– Felix var som vanligt att lita på på högerkanten. Han använde hela sin verktygslåda bestående av stenhårda spikes varvade med välplacerade pet där motståndarna lämnade luckor.
– Mario var som vassast när han fick chansen gå på anfall i centerposition. När pass och timing stämde small det till ordentligt flera gånger om.
– Adams stabila och fokuserade spel som libero var en nyckel till att Ted och Albin fick som många bra mottag att passa på vilket resulterade i ett bra anfallsspel.

Facit blev två alltså vinster och vi utökade serieledningen till 10 poäng före tvåan Vingåker. De har dock två färre matcher spelade. För Habos del återstår två matcher och dessa är mot svårast tänkbara motståndare – tvåan Vingåker och tabelltrean Team Valla B. Minst en seger krävs för att vinna serien förutsatt att Vingåker vinner sina återstående matcher!